Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ SEBZEYİ ÖNERDİLER
- AK PARTİ AMASYA İL BAŞKANI HİCABİ BAĞÇUVAN İLE BERABERİNDEKİ PARTİLİLER BAĞIRSAKLARINDAKİ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI AMELİYAT OLAN BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A, BAĞIRSAKLARLA SİNDİRİM SİSTEMİNE İYİ GELEN VE ATATÜRK'ÜN DE SEVDİĞİ SEBZE OLAN BAMYA YEMEĞİNİ TÜKETMESİNİ ÖNERDİLER


 
 
AMASYA (İHA) - AK Parti Amasya İl Başkanı Hicabi Bağçuvan, bağırsaklarındaki rahatsızlıktan dolayı ameliyat olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, bağırsaklarla sindirim sistemine iyi gelen ve Atatürk'ün de sevdiği sebze olan bamya yemeğini tüketmesini önerdiler.
 
Amasya'da bol miktarda üretilen bamyanın mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olduğunu belirten AK Parti Amasya İl Başkanı Hicabi Bağçuvan, "Mineraller açısından da zengin bir sebze olan bamya halsizliğe de iyi gelir. Yoğun çalışma temposu olan Sayın Başbakanımıza bamya yemesini tavsiye ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal'in yanı sıra şehzadeler şehri Amasya'da valilik yapmış Osmanlı şehzadelerinin de sofralarından bamyanın eksik olmadığını biliyoruz. Şifa kaynağı bamyamızı en yakın zamanda Sayın Başbakanımıza götüreceğiz" dedi.
 
Geçen yıl Amasya'da üretilen yaklaşık 320 bin ton bamyanın 250 bin tonunun Taşova ilçesinde üretildiğini belirten AK Parti Taşova İlçe Başkanı Deniz Sümer, kuru ve yaş olarak tüketilen bamyanın kilosunun ortalama 50 TL'den alıcı bulduğunu söyledi.
Taşova'da her yıl bamya festivali yapıldığını hatırlatan Taşova Belediye Başkanı Özgür Özdemir de, "Amasya'nın elmasının yanı sıra bamyası da meşhurdur. Bamyamız sofraların vazgeçilmezidir. Sayın Başbakanımıza acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.
'Amasia Muftağı' adlı işletmenin sahibi Fatih Yağcı da işletmelerin de her gün etli bamya yemeği servis ettiklerini kaydetti. 

Ekleme Tarihi
30.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Başbakan Erdoğan'a Atatürk'ün Sevdiği Sebzeyi Önerdiler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız