Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
2011 felaketin habercisi olabilir 

2011 felaketin habercisi olabilir



Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan bir rapor, 2011’in, 1850’den bu yana yaşanan en sıcak 10’uncu yıl olduğunu ortaya koydu.


Güney Afrika’nın Durban kentinde düzenlenen BM İklim Değişikliği Konferansı’nda açıklanan raporda, atmosferin soğumasına neden olan "La Nina" okyanus ve hava akımlarına rağmen, 2011’in en sıcak yıllardan biri olarak kayda geçtiği belirtilirken, sera gazlarının atmosferde yayılması engellenemezse, dünyanın geri dönüşü olmayan iklim değişiklikleriyle karşı karşıya kalabileceği uyarısı yapıldı.

 

Rapor hakkında Cenevre’de açıklama yapan Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Genel Sekreteri Michel Jarraud, Kuzey Kutbu’ndaki sularda buzul artışının bugüne kadar tespit edilen en düşük ikinci seviyede gerçekleştiğine de dikkat çekti. Dahası, Kuzey Kutbu’ndaki buzul seviyesinin en düşük seviyeye indiğini vurguladı. 

 

Raporda dikkat çeken bir diğer önemli bilgi, kayıtlara geçen en sıcak 13 yılın, 1997’den sonra yaşanmış olması. En sıcak 10 yıllık dönem ise 2002-2011 olarak belirtildi.

 

SERA GAZLARI TEHDİDİ SÜRÜYOR

Uluslararası örgütler, iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarını engellemek için ortalama sıcaklıktaki küresel artışın 2 santigrat dereceyi geçmemesi gerektiğini şart koşmuştu. BM raporu ise atmosferde birikmeye devam eden sera gazlarının, bu limitin aşılmasına neden olabileceğini belirtti. Bu durumun, biyosfer ve okyanuslarda geri dönüşü olmayan olumsuz etkileri olabileceği uyarısı yapıldı.

 

Jarraud, atmosferdeki sera gazlarının artmaya devam ettiğini ve küresel ortalama sıcaklığı 2-2.4 santigrat artırabileceğini belirtti.

 

WMO, 2011 yılına ait küresel iklim verilerine ait en son güncellemeleri önümüzdeki Mart ayında yayımlayacak.

 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 2011 felaketin habercisi olabilir




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız