Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Devletten çiftçiye gebe inek desteği 

Devletten çiftçiye gebe inek desteği

KONYA (CİHAN)- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Tatköy’de çiftçilere 120 büyükbaş hayvan dağıttı. TIR’larla Tatköy'e getirilen inekler, kura ile sahiplerini buldu. Vatandaşlar devletten aldıkları hayvanların bedelini geri ödemeye 2 yıl sonra başlayacak.

        Son yıllarda devlet tarafından çiftçilere yönelik yürütülen destekleme projeleri devam ediyor. Konya Selçuklu ilçesine bağlı Tatköylü çiftçiler de devletin desteğinden nasibini aldı. Köylülere 120 gebe inek verildi. Büyükbaş hayvanların çiftçilere teslim edilmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Konya İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Kerim Uzat, Tatköylü çiftçilere önce ahır kredisi vererek ahırlarının tamamlanmasını sağladıklarını belirtti.
 
Uzat, “Ahırlar tamamlandıktan sonra bakanlığımızda yapılan ihale sonucundan 120 süt sığırını ortaklarımıza dağıtıyoruz. Özel TIR’larla getirilen hayvanlar veteriner kontrolünden geçtikten sonra köylüye teslimi yapılıyor. Burada ineklerin karnına mıknatıs konularak kimi hastalıklardan korunması sağlanıyor.” diye konuştu.
 
        Tatköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Gönen, 2010’un ikinci ayında bakanlığa müracaat ettiklerini hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: "Devletin çiftçilerimize sağladığı büyükbaş hayvanları bugün itibariyle üyelerimize veteriner kontrolünde dağıtıyoruz. Dağıtılan damızlık büyükbaş hayvanlar 2 -7 aylık hamile. Bir yıl sigortalı olan ineklerin fiyatı 4 bin 714 TL. Vatandaşlar ineklerin parasını ödemeye 2 yıl sonra başlayacak. Bu imkânları çiftçilerimize sunan bakanlığa teşekkür ediyoruz." CİHAN

Ekleme Tarihi
02.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Devletten çiftçiye gebe inek desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız