Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
rakı 

 
 
Diageo: Türk rakısıyla Fransa’nın ‘pastisi’ni ve Yunan ‘uzo’sunu yeneriz
 
 
 
 
 
 
Ocak 2012’den itibaren Yeni Rakı dağıtımını Diageo’nun yapacağını belirten Diageo Avrupa Başkanı Andrew Morgan, “Almanya’da TV reklamları başlıyor. Sonraki hedef ABD. Rusya ve Türkiye’nin çevre ülkeleri de rakı için iyi pazar. Türk rakısını sahneye çıkarıp dünyada Yunan uzosunu ve Fransız pastisini yeneceğiz” dedi.
 
DÜNYA alkollü içki devi Diageo’nun satın aldığı Mey İçki, yurtdışı cirosunu 2 yılda 3 katına çıkarmayı hedefliyor. Yeni Rakı’nın dağıtımını Ocak 2012’den itibaren Diageo’nun yapacağını belirten Diageo Avrupa Başkanı Andrew Morgan, Yeni Rakı ile dünyada yepyeni bir alanda rekabet edeceklerini söyledi.
 
Anasonlu içkiler segmentinde daha önce faaliyetleri olmadığını ve Yeni Rakı ile Diageo’nun bu alana girmesinin heyecan verici olduğunu vurgulayan Morgan, “Almanya’da TV reklamları başlıyor. Yeni Rakı ile Almanya’da güzel bir başlangıç yapıyoruz” dedi. Morgan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ardından ABD’yi gözümüze kestirdik. Rusya ve Türkiye’nin çevre ülkeleri de rakı için iyi pazar. Zaten Ruslara rakıyı sevdirdik mi tamamdır. Türk rakısını sahneye çıkarıp dünyada Yunan uzosunu ve Fransız pastisini yeneceğiz.”
 
Meyhane kültürünü yaymalı
 
Türk rakısının kendisiyle birlikte yarattığı meze ve meyhane kültüre, rakı içme adabına hayranlık duyduğunu anlatan Morgan, dünyada ritüeli olan içkilerin farklı bir kitlesi olduğunu söyledi. Anasonlu içeceklerin Almanya gibi Kuzey ülkelerinde yemeğin üstüne küçük miktarla içildiğini, Türkiye’deki gibi yemekle birlikte tüketilen bir içki olmadığını hatırlatan Morgan şöyle konuştu: “Rakının yemekle tüketilen bir içki olduğunu anlatmamız lazım. Almanya’da Yeni Rakı Diageo’ya emanet ve biz rakı pazarlama işini aramıza katılan Türk ekiple birlikte yapacağız. Dünyada rakı tüketimini artırmak için belki de rakı sofrası, mezeli meyhane kültürünü yaygınlaştırmalıyız.” 
 
Türk şarabında zorlanabiliriz
 
Mey İçki’nin Kayra çatısı altında topladığı şaraplarını da dünyaya açmak istediğini belirten Morgan, Mey İçki CEO’su Galip Yorgancıoğlu’nun bu konuda büyük bir tutkuya sahip olduğunu söyledi. Morgan, “Şaraplar gayet iyi kalitede. Bundan şüphe yok! Mey ekibi dünyada lüks restoranlara şaraplarını satmak istiyor. Tek sıkıntı Türkiye ve şarap çok fazla özdeşleşmiyor. Türk şarabını satmakta zorlanabiliriz. Şu anda bu konuyu değerlendiriyoruz” dedi.
 
Renkli ve ilham verici ülke
 
Mey İçki’yi satın alarak Türkiye’deki pozisyonlarını değiştirdiklerini hatırlatan Morgan, marka bilinci yüksek gelişen orta sınıfın fantastik büyüme fırsatı sunduğunu belirtti. Mey İçki ve Diageo’nun markalarının bir araya gelmesinin muazzam bir sinerji yarattığına değinen Morgan, “Türkiye’de 50 bin satış noktasına ulaştık. Türkiye gibi renkli ve ilham verici bir ülkede markalarımızla yapacağımız etkinliklerden çok memnunuz” diye konuştu.
 
Ekonomik krizde ‘Çok efkarlandım içeyim’ yok
 
EKONOMİK krizin satışlara etkisini değerlendiren Andrew Morgan, “Almanya, Rusya, Fransa ve İngiltere’de işler iyi. Ama Yunanistan, İspanya ve İrlanda’da gerileme var. Ekonomik krizlerde ‘Çok efkarlandım, içeyim’ diye bir şey yok. Yani kriz olan yerde satış düşüyor” dedi.
 
Vergilerde dengeli bir yaklaşım bekliyoruz
 
TÜRKİYE’de alkollü içkilerde artırılan vergi oranlarına da değinen Diageo Avrupa Başkanı Andrew Morgan şu değerlendirmeyi yaptı: “Dünyanın pek çok ülkesinde hükümetler bükçe açıklarını kapatmak için alkollü içkilerin vergisini artırma yoluna gidiyorlar. Bu anlaşılır bir şey ama biz elbette bunların hiçbirinden memnun olmuyoruz. Biz Türkiye’ye yatırım yaptık ve uzun vadeli bakıloruz. Hükümet kanadından dengeli bir yaklaşım olacağını düşünüyorum. Ayrıca veriyi çok artırırsanız tüketim azalır ve gelir elde edemezsiniz. Ve yüksek vergiler ne yazık ki sahte içkileri tetikliyor. Rusya’da biranın vergisini artırma girişimi var ve biliyoruz ki orada sahte içkiden pek çok insan ölüyor.”
 
Almanya’da İstanbul ruhlu tanıtım
 
MEY İçki CEO’su Galip Yorgancıoğlu, Almanya için hazırladıkları ‘İstanbul Ruhu’ temalı reklamların TV’lerde yayınlanmaya başlayacağını belirterek, “Yeni Rakı’mız İstanbul’un ruhunun şişelenmiş, vücut bulmuş hali olarak konumlandırdık. Boğaz vurgusu yaptık” dedi. Amaçlarını uzodan kalma alışkanlıkla shot veya dijestif olarak rakı içen Almanlar’a rakının adabını, yemeklerle birlikte tüketildiğini anlatmak olarak açıklayan Yorgancıoğlu, şöyle devam etti: “Almanya’nın büyük şehirlerinde yer alan ideal meyhane küytürünü yaşatacak Türk restoranlarına da Yeni Rakı ile destek vermeye başlıyoruz. Örnek restoranlarda düzenli aktivite yapacağız. Almanya anasonlu içki tüketiminde dünyanın üçüncü büyük pazarı. Bizim oradaki satışlarımızın yüzde 20’si Almanlara. Çok ciddi bir potansiyel var.”
 
Asmalı’da orta yol gelmesini bekliyoruz
 
MEY İçki CEO’su Galip Yorgancıoğlu, bütçede alkollü içkiler için öngörülen gelirde bir sorun olmamasına rağmen yeniden ÖTV artışı yapılmasının sektördeki bütün oyuncular gibi kendilerini de şaşırttığını söyledi. Yorgancıoğlu, münferit olayların dışında Türkiye’de alkollü içki erişiminde bir sorun olmadığını ancak Batı’da dışarıda tüketimi Doğu’da ise ev tüketimi yönünde bir eğilim olduğunu belirterek, “81 ilde varız her gün 650 arabamız yola çıkıyor. Asmalı’da ise belediyenin hem esnafı, hem üreticileri hem de oraya gelen insanları memnun edecek bir orta yol bulacağını duyduk” dedi. 
 
Viski statü sembolü
 
TÜRKİYE’de viskinin statü sembolü olduğunu ve ciddi bir potansiyel taşıdığını anlatan Galip Yorgancıoğlu, Türkiye’de Premium ürünlere sadece alkollü içkilerde değil her alanda ilginin sürekli arttığını söyledi. Yorgancıoğlu, “Premium votkada zorlanıyorduk ancak Diageo markalarıyla bunu tamamlamış olacağız” dedi.

Ekleme Tarihi
02.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Diageo: Türk rakısıyla Fransa’nın ‘pastisi’ni ve Yunan ‘uzo’sunu yener




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız