Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI TÜKETİMİ İÇ PAZARDA İKİ KAT ARTACAK
 
İZMİR (İHA) - Türkiye, zeytin üretiminde dünya şampiyonluğuna, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikinciliğine koşuyor. Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Anadolu'da zeytin ve zeytinyağı tüketimini iki katına çıkarmayı hedefliyor.
 
ZZTK, iç pazarda zeytin ve zeytinyağı tüketimini artırabilmek için İstanbul'da İstinyepark, Kanyon ve Palladium alışveriş merkezlerinde gerçekleştirdiği tadım aktivitelerini Anadolu'ya yayıyor.
 
ZZTK, "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli projesi için Uluslararası Zeytinyağı Konseyi (UZK)'dan ikinci kez hibe desteği almaya hak kazanınca zeytin ve zeytinyağı tanıtımı için Anadolu yollarına düştü. İlk durak 4 Aralık 2011 Pazar günü Bursa Zafer Plaza olacağı belirtildi.
 
ZZTK, Aralık ayında Bursa Zafer Plaza, Ankara Cepa, Kentpark ve Panora AVM'ler ile tadım panellerine devam edecek. Tadım turunda Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından akredite edilen Aydın Ticaret Borsası-Zeytindostu tadım paneli uzmanları tarafından yaptırılacak testlerle zeytinyağı tadım kültürünün geliştirilmesi hedefleniyor.
 
 
 
 
ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken, "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli projeleri ile Uluslararası Zeytinyağı Konseyi'nden (UZK) hibe desteği almayı başardıklarını ve "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında hafta sonları geniş halk kitlelerinin ziyaret ettiği Alışveriş Merkezlerinde (AVM) pazar günleri zeytinyağı tadımı ve tanıtımı gerçekleştirdiklerini anlattı.
 
ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken, adeta görsel bir şova dönüşen etkinliklerin İstanbul ayağında çok başarılı olduklarını belirterek şunları söyledi: "Uluslararası Zeytinyağı Konseyi'ne tekrar başvurduk ve ikinci kez destek almaya hak kazandık bu destekle aynı başarıyı Anadolu'da tekrarlamak istiyoruz. Zeytinyağı tüketimi Türkiye'de belli bölgelere sıkışmış durumda, Türkiye'nin her bölgesinde zeytinyağının bilinirliğini ve tüketimini artırmak istiyoruz. Günümüzde kişi başı 1.5 kg. olan zeytinyağı
tüketimini iki katına çıkarmayı hedefliyoruz."
 
Önümüzdeki üç yıllık süreçte zeytinyağı üretiminin 150 bin tondan 400 bin tona çıkacağını anlatan Ölken, sözlerine şöyle devam etti: "Bu rekolteyle dünya ikinciliğini yakalayacağız. Zeytin üreticisinin emeğinin karşılığını alabilmesi, Türk halkının sağlıklı bir ürün olan zeytinyağını tüketmesi için Türkiye içinde de tanıtım çalışmaları yapmamız gerekiyor. Günümüzün en popüler konularından bir tanesi sağlıklı beslenme, bu süreç zeytin ve zeytinyağının lehine işliyor. Bu avantajı fırsata çevirmek
istiyoruz."
 
ZZTK SOSYAL MEDYADA
 
Türkiye'de üretilen zeytin ve zeytinyağının iç ve dış piyasada tanıtımı amacıyla yoğun bir çalışma yürüten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, 2011 yılında Japonya'dan Irak'a, İngiltere'den Rusya'ya, ABD'den Çin'e hedef pazarlarda 6 fuara katıldı. 2012 yılında da 5 fuara katılmaya hazırlanıyor.
 
ZZTK, 2011 yılında Japonya, Çin ve İran'dan 24 kişilik Alım Heyeti'ni İzmir'de ağırladı. ZZTK, fuarlar ve alım heyeti organizasyonları yanında günümüzde geniş kitlelere ulaşan sosyal medyada da Türk zeytin ve zeytinyağının bilinirliliğini artırmak için çalışıyor. www.zztk.org.tr ile facebook.com/zeytinaskina adreslerinden takip edilebilen ZZTK tüketicileri markalı ürün tüketmeye davet ediyor. ZZTK'nın bu konudaki sloganı ise "Markalı olmayanın saflığından şüphe ederiz." 

Ekleme Tarihi
03.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Zeytin Ve Zeytinyağı Tüketimi İç Pazarda İki Kat Artacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız