Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Buzağı Canan 

Buzağı Canan'a küpeli kimlik

ANKARA (A.A) - Buzağıların doğduktan sonra kimliklendirilmesine ilişkin protokolün uygulaması kapsamında Can ile Canan isimli iki kardeş buzağı kimliklendirilerek küpe takıldı.

     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ankara İli Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği arasında Ankara'daki büyükbaş hayvanların küpelenmesi konusunda imzalanan protokole ilişkin tören düzenlendi.

     Törende konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, şimdiye kadar yürütülen Ankara il ve ilçelerinde doğan sığır cinsi hayvanların küpelenmesi ve Ulusal Veri Tabanına (TURKVET) kaydedilmesi işlemlerini 1 Aralık 2011 ve 31 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara İli Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliğinin yürüteceğini bildirdi.
 
     Temel, uygulamanın 0-20 günlük buzağılara küpe takılmasını ve küpe takıldıktan sonra en geç 1 hafta içinde de buzağının TURKVET sistemine kaydedilmesini kapsadığını, bu işlem karşılığında üreticilerden alınan küpe ve uygulama bedelinin 7 lira olduğunu söyledi.
 
     Buzağıların kimliklendirilmesine ilişkin ''Alo Buzağım Doğdu'' adlı bir telefon hattının bulunduğunu ve bu hatta başvuruların yapıldığını anlatan Temel, çalışmaların titizlikle yürütülüp yürütülmediğini görmek amacıyla da önceden haber verilmeden işletme ziyaretleri yapacaklarını belirtti. Temel, ''Biz, Ankara İli Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliğinin 25 ilçede yaklaşık 250 bin hayvana ulaşılabilen bir alt yapısı olduğunu gördük. Onun üzerine bu uygulamanın birlik tarafından yapılmasına karar verdik. Ama 'bu işi yapın, nasıl yaparsanız yapın' demeyeceğiz'' diye konuştu.

     Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Sekreteri Cengizhan Yorulmaz da sığırların kayıt ve küpeleme çalışmalarının titiz bir şekilde yürütüleceğini dile getirerek protokolün hayırlı olmasını dileğinde bulundu.
 
     Daha sonra ''Harbour'' isimli babadan olan iki kardeş buzağı 12 günlük Canan ve 17 günlük Can'a kimlikleri verildi. Yorulmaz, kimliklerin tıpkı kredi kartı gibi şifresi bulunan bir kartla gerçekleştirildiğini, böylece sığırların hangi işletmeye ait oldukları görüldüğünden usulsüz olarak sürüden alımının önüne geçildiğini ifade etti.

     İki buzağının kimlik bilgilerine ait çıktıları alındıktan sonra her ikisine de küpeleri takıldı. Küpelerinin takılmasının ardından Can ile Canan'a süt içirildi.


Ekleme Tarihi
02.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Buzağı Canan'a küpeli kimlik




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız