Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Balıkçılık Desteklenecek 

Balıkçılık Desteklenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, balıkçılığın gelişmesi ve sezonda avlanan balıkların değerlendirilmesi için, soğuk hava depolarını ve balık işleme tesislerini destekleme kapsamına aldıklarını bildirdi. 
 
Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özkaya ve beraberindekiler, Eker'i makamında ziyaret etti. Özkaya'nın, balıkçılıkla ilgili taleplerini dinleyen Eker, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de su ürünleri üretiminin çok önemli olduğunu, bu nedenle Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünü kurduklarını söyledi. 
 
Birden fazla kurumun görev alanında olan balıkçı barınaklarına ilişkin yeni bir model geliştirilmesi gerektiğini belirten Eker, balıkçılığın kayıt altına alınmasını da önemsediklerini vurguladı. 
 
Denizlerde stok çalışması yapılması konusuna da değinen Eker, geçmişte bölgesel olarak gerçekleştirilen bu çalışmaların yenilenmesi gerektiğini belirterek, "Kendi sularımızda ne kadar stokumuz var, ne kadarı derin su balığı, ne kadarı yüzey balığı, ne kadarı göçmen balık, bu tespiti yapmak lazım. Bunu yaptığımız zaman balık avcılığını planlayacak hale geliriz" dedi. 
 
Balıkçılığın gelişmesi ve sezonda avlanan balıkların değerlendirilmesi için, soğuk hava depolarını ve balık işleme tesislerini destekleme kapsamına aldıklarını bildiren Bakan Eker, soğuk hava deposu kurulmasına ayrı, kooperatif kurulmasına ayrı olmak üzere, 600 bin liraya kadar yüzde 50 hibe destek verdiklerini kaydetti. - Ankara
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Balıkçılık Desteklenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız