Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

ELMADAKİ FİYAT FARKI SATICIYI DA ALICIYI DA DÜŞÜNDÜRÜYOR - ÜRETİCİNİN 50 KURUŞA VERDİĞİ ELMA MANAVDA 2.5 TL'DEN SATILIYOR


 
 
 
 
 
 
MERSİN (İHA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde elma üreticileri ürünü sattıkları fiyatla, manav fiyatları arasında uçurum bulunduğunu belirterek, yaşanan sıkıntıların giderilmesini istedi.
 
 
 
 
 
 
Erdemli'nin en büyük elma üretim merkezi olan ve üretimin yüzde 25'inin ihracata gittiği Sorgun köyünde üreticiler, yatağa aldıkları elmaları kilosu 50 kuruştan satıyor. Sorgun Köyü Muhtarı Ömer Kılıç, elma merkezi olarak bilinen Sorgun köyünde 2 bin dönüm alan üzerinde yaklaşık yılda 2 bin ton elma ürettiklerini belirterek, "Elmalarımız iç piyasanın yanı sıra özellikle Kuzey Irak'a gidiyor. Üretimimizin yüzde 25'i dış pazarda alıcı buluyor" dedi.
 
Elmaların kaliteli olmasına karşın fiyat düşüklüğünün üreticiyi sıkıntıya soktuğunu ifade eden Kılıç, "Starking ve golden cinsi elmaların üretildiği köyümüzde üreticiler fiyat farkının giderilmesini istiyor. Tüccarlar buradan ürünleri 50 kuruşa toplanmış halde alıyorlar, fakat aynı elmalar manavlarda 2-2,5 TL'den satılıyor. Bu uçurum kalkmalı" diye konuştu.
 
İhracatçı Duran Kara da, Sorgun elmasının kalitesinin yüksek olduğunu belirterek, "İhracatlık ürünümüz Kuzey Irak'a gönderiliyor. İç piyasada ise İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden talep alıyoruz. Halde çok yüksek farklarda satışlar yapılıyor. Manavlarda ise buna kar eklendiğinde fiyat 3-4 katına çıkıyor" dedi.
 
Kara, üretici ve tüketicinin beklentisinin fiyat farklarının giderilmesi olduğunu da kaydetti. 

Ekleme Tarihi
07.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Elmadaki Fiyat Farkı Satıcıyı da Alıcıyı Da Düşündürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız