Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Zeytinyağı ve makarna ihracatında 200 milyon Çinliyi hedefe aldı 

Zeytinyağı ve makarna ihracatında 200 milyon Çinliyi hedefe aldı
 
 Denizli'deki Kaplan Trade Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaplan, üç yıldır Çin'e, Ege Bölgesi'nden zeytin, zeytinyağı ve makarna ihraç ediyor.
 
Çin'e ihracat yapmanın diğer ülkelere göre daha zor olduğunu belirten Kaplan, "Bugüne kadar Türkiye olarak Çin'den hep bir şeyler ithal ettik. Tekstilin başkenti Denizli'den, dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'e ne ihraç edebilirim diye düşünürken gıda işine girmeye karar verdim. Çin'de avukatlık yapan Zhu De Fang ile ortak olduk. Guangzhou şehrinde şirket kurup depo kiraladık. Çin, yapısı itibarıyla ihracat yapmaya çok açık, ancak çok zor bir ülke. Ağır bürokrasiyi de aştıktan sonra üç yıl önce ihracat yapmaya başladık." dedi.
 
Yaklaşık 1,5 milyar insanın yaşadığı Çin'de kendilerine hedef kitle olarak 200 milyon civarındaki etnik nüfusu seçtiklerini ifade eden Kaplan, "Çin'in kendi insanının beslenme anlayışı bize göre çok farklı ama diğer bazı etnik kesimlerinki benziyor. Bu yüzden Ege Bölgesi'nde üretilen zeytin ve zeytinyağıyla yine Ege'nin verimli topraklarında yetiştirilen buğdaylardan yapılan makarnalardan Çin'e ihraç etmeye başladım." diye konuştu.
 
Türkiye'den Çin'e makarna ihraç eden üç firmadan biri olduklarını vurgulayan Yalçın Kaplan, 2011 yılında Denizli'den 150 ton makarna, 600 ton zeytin ve 20 bin litre zeytinyağı ihraç ettiklerini ifade etti. Ürünlerinin ülkedeki süpermarket zincirlerinde satışa sunulduğunu anlatan Kaplan, "Üç yılda Çin'e 500 ton makarna, 600 ton işlenmiş zeytin ve 60 bin litre zeytinyağı sattık. Tekstille adı duyulan ilimizden Çin'e, bunların dışında kuru gıda maddesiyle ilgili birçok kalemde de ihracat yapıyoruz." şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Zeytinyağı ve makarna ihracatında 200 milyon Çinliyi hedefe aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız