Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

KONYA'DA ULUSLARARASI KURAKLIK ÇALIŞTAYI
 İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ'NİN GIDA GÜVENLİĞİ VE DOĞAL KAYNAK YÖNETİMİNE ETKİLERİ ULUSLARARASI ÇALIŞTAYI BAŞLADI
 
KONYA (İHA) - Konya'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Konya Ticaret Borsası'nın (KTB) ev sahipliğini üstlendiği, "İklim Değişikliğinin Gıda Güvenliği ve Doğal Kaynak Yönetimine Etkileri Uluslararası Çalıştayı" başladı.
 
 
 
 
KTB binasında düzenlenen çalıştayın açılışına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Uğur Kaleli, International Center for Agricultural Research in the Dry Areas (Uluslar arası Kurak Alanlarda Tarımsal Araştırmalar Merkezi) Genel Müdürü Dr. Mahmud Solh, Japonya Tottori Üniversitesi Kurak Alanlar Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr.A. Tsunekawa ile çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamı katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan KTB Yönetim Kurulu Başkanı M.Uğur Kaleli, Anayasa'da herkesin, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının teminat altına alındığını belirterek, bu hakkın korunmasını daima desteklediklerini söyledi. Sürdürülebilir kalkınmanın teşviği, çevrenin korunması ve iklim değişikliği ile mücadele gibi konuların, bugünün olduğu gibi geleceğin de temel sorunları olacağını kaydeden Kaleli, "Çevre faslına uyum konusunda herhalde Türkiye kadar cesur başka bir ülke çıkmamıştır.
 
Ülkemiz hali hazırda enerjinin yüzde 20'sinin yenilenebilir kaynaklardan sağlanması hedefine çoktan ulaşmıştır. 2020'ye kadar yüzde 30 gibi bir orana ulaşmak amaçlanmaktadır. Yaşadığımız çevre, doğal kaynaklar ve kültürel değerler, sonraki nesle devretmek üzere bizlere emanettir. İş dünyası olarak bu emaneti bizden sonraki nesillere devretmeye, bunun için de sürdürülebilir bir kalkınma anlayışıyla yaklaşmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu ise hükümet olarak tarımsal kalkınmaya ve sürdürülebilir bir anlayışa önem verdiklerini ifade ederek, "10 yıldır yaptığımız icraatlarla dünyada tarımsal üretimde 11. sırada yer alan ülkemizi 7. sıraya kadar getirmeyi başardık. Hükümet olarak kuraklığın önlenmesi ile ilgili de birçok projeye imza attık.
 
Yanlış tarımsal sulamayı önlemek için basınçlı ve damlama sulamalara yüzde 50 hibe desteği sağladık. Ayrıca arazi toplulaştırılmasında da önemli yol kat ettik. 10 yıl içinde 1 milyon 600 bin metrekarelik araziyi toplulaştırdık. Her 5 yılda 2 milyon metrekare araziyi daha toplulaştırmayı hedef koyduk. Bu zaman içinde toplulaştırılmamış arazi kalmayacak" şeklinde konuştu.
 
Vali Aydın Nezih Doğan da, şu an dünyada küresel ısınma diye bir gerçeğin bilimsel olarak var olduğunun bilindiğini ve bu soruna ortak bir çözüm yolu bulunması gerektiğini dile getirerek, "Bu problemle sadece biz değil tüm dünya tehdit altında. Bu bizim ortak problemimizse buna ortak bir çözüm bulmalıyız. Bu duruma gelmemizin nedeni ise çevreyi haddinden fazla kullanmamız. Belki şu an refah içindeyiz ama gelecek için sürdürülebilir bir çevre bırakmıyoruz" diye konuştu. 
 
 

Ekleme Tarihi
08.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Konya'da Uluslararası Kuraklık Çalıştayı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız