Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tüketici Hakları Derneği Epdk Aboneleri Tehdit Ediyor elektrik faturası 

Tüketici Hakları Derneği Epdk Aboneleri Tehdit Ediyor

(DHA)- POLATLI Tüketici Hakları Derneği Başkanı Hasan Akman, enerji dağıtım şirketlerinin konutlarda yüzde 10, tarımsal tüketimlerde yüzde 16'ya varan 'Kayıp Kaçak' (KK) bedelini faturalara yansıtmasını savunan Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'nu (EPDK) dava edeceklerini açıkladı.


Hasan Akman, EPDK'nın elektrik faturalarındaki 'KK bedeline' ilişkin, 'Aboneler ödemek zorundalar, aksi halde elektrikleri kesilebilir' açıklamasını, tüketiciler üzerinde bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Akman, EPDK Anayasa ve ilgili kanunların amir hükümlerine aykırı açıklamalar yaparak elektrik abonelerini tahdit etmektedir dedi. Akman, EPDK'nın Kayıpsız elektrik üretimi söz konusu olamaz. Aksi taktirde tüketicilerin elektrik kesintisini kabullenmesi gerekir açıklamasına tepki gösterdi ve böylelikle tüketicilerin adeta tehdit edildiğini iddia etti.

EPDK TÜKETİCİLER YERİNE ŞİRKETLERİ SAVUNUYOR

Polatlı Tüketici Hakları Derneği Başkanı Hasan Akman yaptığı açıklamanın devamında, şöyle dedi

EPDK'nın bu tutumu hem Anayasa'ya, hem 4628 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'na, hem de 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'na da aykırıdır. EPDK, Anayasa ve İlgili Kanunların amir hükümlerine göre 'Tüketicilere güvenilir, kaliteli, kesintisiz ve düşük maliyetli elektrik enerjisi hizmeti verilmesini teminen gerekli düzenlemeleri yapmak yerine, tüketicilerin haklarını savunması' gerekirken, ne yazık ki dağıtım şirketlerini savunmuştur. Hatta daha da ileri giderek 'Tüketicilerin elektrik kesintisini kabullenmesi gerekir' diyerek Anayasa ve ilgili kanunların amir hükümlerini ihlal etmiş, tüketicileri imalı da olsa tehdit etmiştir. Ayrıca 'Hakem Heyetlerine yapılan başvuruların yetki dâhilinde kabul edilmesi gerekir' diyerek itiraz makamının Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri olmadığı imasında bulunarak yargıya müdahalede bulunmuştur.

EPDK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Hasan Akman, kayıp-kaçak kullanım bedelinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Tüketici Hakları Derneği olarak İdare Mahkemesi'nde dava açtıklarını belirtti. Akman, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ilgili kanunların amir hükümlerini ihlal eden EPDK hakkında gerekli yerlere suç duyurusunda bulunacağız ve tüketicileri tehditten tazminat davası açacağız dedi. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tüketici Hakları Derneği Epdk Aboneleri Tehdit Ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız