Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Maya, gübre çeşidini 100’e çıkaracak fidan 

Maya, gübre çeşidini 100’e çıkaracak

ANTALYA - Antalya’da 1986 yılında tarım ilaçları, tohum ve gübre satışı ile sektöre giren, dört yıl önce de gübre üretimine geçen Maya Tarım, 2012 yılı sonunda ürün gamını genişletmeyi amaçlıyor.
 
Gübre üretimine 40’a yakın tescilli ve patentli ürünle devam ettiklerini belirten Maya Tarım Fabrika Müdürü Nihal Uzun, “Firmamız 1986 yılında Antalya’da kuruldu. Tarım ilaçları, gübre ve tohum satış faaliyetlerimize dört yıl öncesinde başladığımız üretimimizle 40’a yakın tescilli ve patentli ürünümüzle devam ediyoruz. Ürünlerimiz kimyasal, organik ve organomineral olarak üç sınıfta toplanıyor. Piyasaya sunduğumuz ürün sayısını 2012’nin sonuna kadar 100’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini aktaran Uzun, ürün çeşitliliğini artırarak ithalatın önünü kesmek istediklerini kaydetti. Uzun, Ege Bölgesi’nde de bayi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Üretim tesislerini 2 milyon TL’lik yatırımla Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıdıklarını kaydeden Uzun, yıllık 20 bin ton üretim kapasitesiyle çalıştıklarını ifade etti. Uzun, “Bu yıl Temmuz ayında üretimi OSB’ye taşıdık. Mevcut yerimizin önümüzdeki senelerde bize yetmeyeceğini düşünerek yanımızdaki 6 bin 200 metrekarelik bir alan için de müracaat ettik” şeklinde konuştu.

İhracata iki yıl önce Kıbrıs’tan başladıklarını söyleyen Uzun, 2012 yılında hem fuarlara katılarak hem de yurtdışından gelen teklifleri değerlendirerek Ortadoğu, İran, Azerbaycan, Gürcistan gibi pazarlara yönelmeyi düşündüklerini kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Maya, gübre çeşidini 100’e çıkaracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız