Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çobanın süt faturası, bankada gelir ispatlayıcı belge olarak kabul ediliyor 

Çobanın süt faturası, bankada gelir ispatlayıcı belge olarak kabul ediliyor
 
İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, üyelerinin mandıralardan almış oldukları fatura ya da müstahsil belgelerinin bankalar tarafından gelirini ispatlayıcı belge olarak kabul edildiğine dikkat çekti.
 
Tarım odaklı çalışan bankaların yeni müşterileri küçükbaş hayvan yetiştiricileri bankalara ibraz ettikleri süt faturası ya da müstahsil makbuzu karşılığında gelirine dayalı kredi kullanıyor. Bugüne küçükbaş hayvancılık kredileri hayvan sahiplerinin giderleri ile kısıtlıyken İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Ar Ge biriminin yaptığı çalışmalar ve Birliğin girişimleriyle tarım odaklıbankalar küçükbaş yetiştiricisinin gelirine dayalı kredi vermek için çalışmalar başlattı. Gelire dayalı kredide amaç yetiştiricinin mandıralardan avans alarak düşük fiyattan sütünü satarak maddi zarar görmesinin önüne geçmek.
 
Yetiştiricinin süt faturası almasının önemine dikkat çeken Özer Türer: "ÖÇ numarası bulunan süt işletmelerine koyun keçi sütünü satan yetiştiriciye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Birlikler aracılığıyla tonda 150 lira destek ödüyor. Bunun tek şartı ise mandıradan her ayın sonunda döktüğü süt kadar faturasını alıp Birliğe teslim etmesi. Yetiştiricinin alıp Birliklere teslim etmediği her fatura hem üyemiz hem de ülkemiz için büyük bir maddi kayıp. Bunun için Birlik personelimiz bu konu üzerinde hassasiyet ile duruyor. Yetiştiricinin kayıt gelirinin kayıt altına alması ve bu destekten yararlanması için üyelerimizi tek tek bilgilendiriyoruz" dedi.
 
Türer , bankaların gelire dayalı kredi vermesi ile ilgili kulak küpe numaralarıyla yetiştiricinin koyun ve keçileri kayıt altında olduğunu, Birlik üyenin izniyle kaç hayvanı olduğuna dair bir belgeyi üyesine verebildiğini belirterek "Yine üyemiz mandıralara sattığısüt oranında devletten destek alıyor. Yine üyenin talebiyle ne kadar süt satıp gelir elde ettiği bilgisine de ulaşılabilir. Tarım alanında hizmet veren bankalar gidere dayalı kredilendirmenin yanında gelire dayalı da kredi hizmeti vermelidir." dedi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
13.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çobanın süt faturası, gelir ispatlayıcı belge olarak kabul edildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız