Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
 
Bakanlık önünde 'mandalinalı' eylem

Başkent’te Erzin Termik Santral Karşıtı Çevre Platformu üyesi bir grup, ilçelerinde yapılması planlanan Selena Kömür Santrali’ni Orman ve Su İşleri Bakanlığı önünde protesto etti. Eyleme, CHP, MHP ve BDP’li vekiller de destek verdi.


Hatay’ın Erzin ilçesinden gelen yaklaşık 50 kişilik grup, bakanlığın önünde toplandı. Yanlarında mandalina getiren grup üyeleri, “Termik santrale dur deyin”, “Sağlıklı yarınlar için termik santral istemiyoruz” dövizleri taşıdı. Eyleme, CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, MHP Hatay Milletvekili Ahmet Şefik Çirkin, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de destek verdi.

Grup adına açıklamayı yapan Ersin Sulama Kooperatif Başkanı Mustafa Vural, bölgelerinde yapılması gündeme gelen termik santrale karşı düşüncelerini dile getirmek için toplandıklarını söyledi. Erzin’de termik santral istemediklerini vurgulayan Vural, “Bizler yaşam alanlarımızı savunmak için buradayız. Bizler üretim alanlarımızı savunmak için buradayız. Bizler denizimizi, suyumuzu, buram buram bereket ve tarih kokan toprağımızı, bölgemizin akciğeri olan Amanos Dağları'ndaki ormanlarımızı savunmak için buradayız. Bizler kısacası ikinci bir Dilovası olmaması, soyumuzun devamı için buradayız.” şeklinde konuştu.
 
 

CHP Milletvekili Refik Eryılmaz ise yaşam alanlarını korumak için eylem yapan grubu desteklediklerini ve bunun herkesin görevi olduğunu söyledi. Diğer milletvekilleri de yaptıkları kısa açıklamalarda termik santrallerin yapımına karşı olduklarını dile getirdi. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylem açıklamaların ardından son buldu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
15.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bakanlık önünde 'mandalinalı' eylem




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız