Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yavru atma hastalığı eğitim projesi başladı 

Yavru atma hastalığı eğitim projesi başladı

Büyükbaş hayvancılığın hızla yaygınlaştığı Konya’nın Ereğli ilçesinde brucella (yavru atma) hastalığıyla mücadele projesi, 6 köy ve beldede düzenlenen eğitim çalışmalarıyla devam ediyor.


Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardaki brucella (yavru atma) hastalığının ekonomik kayıplarının önlenmesi amaçlanan proje kapsamındaki ilk eğitim çalışması Belkaya kasabasında yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven proje çalışmasını yerinde inceledi. Beraberinde uzman veteriner hekim, zootekniker ve gıda mühendisleri ile birlikte üreticilerle bir araya gelen Özgüven, eğitimin, bilginin önemine dikkat çekti. Projenin gerçekleşmesinde Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Konya Milletvekili Cem Zorlu’nun büyük katkı ve destekleri olduğunu belirten Özgüven, şunları ifade etti: “Proje, bölgemize sosyo-ekonomik bir ivme kazandıracak. Eğitim çalışmalarında, 18-55 yaş arası erkek ve kadın çiftçilerin büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardaki brucella (yavru atma) hastalığını tanımaları, verilen eğitimle bu hastalığın meydana getirebileceği ekonomik kayıpların minimum düzeye indirilmesi amaçlanıyor. Brucella hastalığı ve bulaşması, bulaşmanın önlenmesi, aşılamanın önemi, hayvansal ürünlerin (peynir yapımı, yoğurt yapımı tereyağı yapımı, sucuk yapımı) nasıl yapılacağı, sütün değerlendirilmesi, brucellalı bir hayvanın sütünün ve etinin nasıl değerlendirileceği konusunda uzman kişilerce yetiştiricilere eğitimler veriliyor."

Eğitim kurslarının Belkaya, Kutören, Sazgeçit kasabaları ile Beyören, Kuzukuyu, Taşbudak köylerinde tekrarlanacağını belirten Özgüven, bu hastalığın yanı sıra hayvandan insana geçen hastalıklar ve diğer hayvan hastalıkları konusunda da bilgi verileceğini sözlerine ekledi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
16.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yavru atma hastalığı eğitim projesi başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız