Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
mehdi eker avrasya 2011 

BAKAN MEHDİ EKER'E 'ŞEMSİYELİ' KORUMA - MEHDİ EKER, "AVRASYA TARIM, HAYVANCILIK TOHUM VE TRAKTÖR YAN SANAYİ FUARI"NA KATILDI
 
İSTANBUL(İHA) - "Avrasya Tarım, Hayvancılık Tohum Ve Traktör Yan Sanayi Fuarı"na katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker konuşma yaptığı sırada koruması, olası bir protestoya karşı şemsiye ile önlem aldı.
 
TÜYAP Fuar Merkezi'nde bulunan "Avrasya Tarım, Hayvancılık Tohum ve Traktör Yan Sanayi Fuarı"nın açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker gerçekleştirdi. 18 Aralık tarihlerine kadar ziyarete açık kalacak fuara çok sayıda yerli ve yabancı firma katıldı.
 
Fuarın açılışında konuşan Bakan Eker, bakanlığın 2012 bütçesinin 7 milyar 400 bin lira olduğunu belirten Bakan Mehdi Eker, "Bu yılın bu manada son büyük etkinliği biz tarımı göreve geldiğimiz günden itibaren stratejik bir sektör olarak ele aldık ve bunu tekrar söylüyorum.
 
Türkiye'nin ilk tarım strateji belgesini biz hazırladık. Şuna da dikkat edin, Cumhuriyeti 1923 yılında kurduk. 83 sene sonra Türkiye'nin ilk defa bir tarım kanunu oldu. Tarım kanunu bize niye lazım, niye gerekli? Çünkü tarım kanunda tarımın tarifi var, tarıma destek var. Nedir, nasıl yapılacak, nasıl desteklenecek? Bunlar o kanun içerisinde geleceğe dönük biz bu sektörü nasıl görüyoruz? Hangi, ufka doğru açılacağız? Bu yasal çerçeve olmadan görmemiz mümkün değil.
 
Destekleme politikaları neyin üzerine kurulacak? Eskiden olduğu gibi, seçimin olduğu yıl bir şekilde olmadığı yıl başka şekilde "sen ne verirsen ben 5 fazlasını veririm" şeklinde öyle olmamalı. Bizim için üretimi kalite miktarı tarımın olmazsa olmazı şunlardır, bu sektörle ilgili politikamız şudur; büyüme hedefi ortaya koyacağız. Bütün bunları yapmamız bir yasayla mümkündür. Bizde bu yasayı yaptık. 2012 bütçemiz 7 milyar 400 bin lira. Tarımsal destek bütçemiz geçen yıla oranla yüzde 20'lik bir artış oldu.
 
Hiçbir sektörde yüzde 20'lik bir artış destekleme bütçesi yok" dedi.
 
Öte yandan, Bakan Mehdi Eker'in konuşması sırasında, korumasının elinde şemsiye ile beklediği görüldü. 

Ekleme Tarihi
16.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakan Mehdi Eker'e 'Şemsiyeli' Koruma




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız