Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Batman’da nar ekşisi üreten firma 100 milyon dolarlık ihracat yaptı

Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO) Stratejik Plan Yürütme Kurulu, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Meycan Zer firmasını ziyaret etti.
 
Ziyarete BATSO yönetim Kurulu Başkan Vekili Salih Yıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri Serhat Kaya, Mehmet Ekinci Ve Hasan Ekmen, BATSO Meclis Üyesi Nihat İpekyüz ile BATSO Stratejik Plan Yürütme Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katıldı.
 
Limon suyu ve nar ekşisi üretimi yapan Meycan Zer'in sahibi Şemsettin Özcan, fabrikayı gezen BATSO üyelerini, kullanılan makineler ve fabrika hakkında bilgilendirdi. Batman’da bulunan fabrikada limon sosu ve nar ekşisi üretimi yaptıklarını belirten Özcan, günlük kapasitelerinin 80 ton olduğunu, ancak üretimin duruma göre değişebildiğini belirtti.
 
Irak, Suriye ve İran’a ihracat yaptıklarını anlatan Özcan, “En büyük sıkıntımız üretim yapılan alanın dar olmasıdır. Aslında üretebileceğimiz ürün çeşidi ve üretim kapasitemiz çok daha fazla iken bugün yer sıkıntımız olduğu için Batman Fabrikasında limon suyu ve nar ekşisi ile sınırlı kalmaktayız. Böyle bir sorunumuz olmasaydı ketçap, mayonez, meyve suyu üretimi de yapacaktık. Batman OSB 4. Etap’tan 100 dönümlük bir arazi için dosyamızı oluşturduk. Yer verilmesini bekliyoruz.” dedi.
 
İhracat sıralamasında tek haneli rakamlara yükselmeyi hedeflediklerini belirten Özcan, 10 yıldır Türkiye genelindeki ihracat sıralamasında ilk 500 firma arasında bulunduklarını kaydetti.
 
 
 
BATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Yıldız ise Zer Batman Firması ve Şemsettin Özcan’ın başarısı ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
 
“Zer'in Batman’da açılmış olması bizi çok mutlu etti. Fabrikanın kuruluş aşamasını gözlemlerken gerçekten 8 ay gibi kısa bir sürede faaliyete geçmiş olması bizi çok şaşırtmıştı. Sizi ve Batman’a olan ilginizi, bu yöndeki çabalarınızı takdir ediyoruz. Zer’in buradaki tesislerinin sayısını arttırmasını diliyoruz. Dilerim OSB' nin 4. Etabı'ndan gerekli arsa tesisi yapılır ve Batman’da da tarıma dayalı bir sanayi tesisi açılmış olur."(CİHAN)

Ekleme Tarihi
16.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Batman’da nar ekşisi üreten firma 100 milyon dolarlık ihracat yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız