Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tütün ve alkollü içeceklerin satış belgesi bedelleri, önümüzdeki yıl için yeniden belirlendi

ANKARA (A.A) - Tütün ve alkollü içeceklerin satış belgesi bedelleri, önümüzdeki yıl için yeniden belirlendi.
 
     Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK), konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

     Karara göre, 2012 yılı satış belgesi bedelleri toptan satıcılar için, il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde bin 795 lira, birden fazla yerde dağıtım yapanlar için 2 bin 715 lira, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 710 lira, birden fazla yerde dağıtım yapanlar için bin 80 lira olacak.

     Perakende satıcılar için, il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 175 lira, ilçe merkezlerinde 104 lira, diğer mahallerde (belde, köy gibi) 33 lira olarak uygulanacak.

     Açık içki satıcıları için il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 710 lira, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde (belde, köy gibi) 259 lira olacak.

     Satıcılar, bu bedelleri en geç Mart ayı sonuna kadar Kurum sicil numaralarını beyan etmek suretiyle, Kurum hesabına yatırarak belge sürelerinin uzatılması talebinde bulunacak. Belirtilen süre içinde satış belgesi süre uzatım işlem bedellerini yatırmayan satıcıların belgeleri, Nisan ayı sonunda geçerliliğini yitirecek. Mart ayı sonuna kadar süre uzatım işlemi yaptırmayan satıcıların faaliyete devam etmek istemeleri durumunda, yeniden belge almaları gerekecek.

     TAPDK'nın bir diğer kararı ile başvuru, uygunluk belgesi ve bandrol satış hizmet bedelleri de önümüzdeki yıl için yeniden belirlendi.

     Buna göre, Tesis Kurma Uygunluk Belgesi karşılığında bu hizmetlerde, sigara üretim tesisleri için her yüz milyon sigara üretim kapasitesi başına 9 bin 495 lira, diğer tütün mamulleri için her bir tonluk üretim kapasitesi başına 117 lira alınacak.

     Proje Tadilatı Uygunluk Belgesi karşılığında bu hizmetler için, sigara üretim tesislerinde her yüz milyon adetlik sigara üretim kapasitesi artışına neden olan proje değişiklikleri için bin 780 lira, diğer tütün mamulleri üretim tesislerinde ise her bir tonluk üretim kapasite artışına neden olan proje değişiklikleri için 29,65 lira olarak uygulanacak.

     Kurumun ve Gelir İdaresi Başkanlığının logolarını içeren bandrollerin her bin adedi için basım maliyeti hariç 1,80 lira bandrol satış hizmet bedeli alınacak.
 
     Puro ve Sigarillo İthalatı Yetki Belgesi karşılığında bu hizmetler için; talebi uygun bulunanlara 55.130 lira, Puro ve Sigarillo İthalatı Yetki Belgesinin, yıllık olarak süre uzatımı için 4 bin 630 lira alınacak.

     Tesis Kurma İzni Uygunluk Belgesinde, makaron üretim tesisleri için her yüz milyon makaron üretim kapasitesi başına 9 bin 495 lira, Proje Tadilatı İzni Uygunluk Belgesinde ise; makaron üretim tesislerinde her yüz milyon adetlik makaron üretim kapasitesi artışına neden olan proje değişiklikleri için bin 780 lira alınacak.

Ekleme Tarihi
17.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tütün ve alkollü içeceklerin satış belgesi bedellerinin belirlenmesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız