Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mihalgazi 

Mihalgazi'de Roka Fidesi Yetiştirilmeye Başlandı

Mihalgazi ilçesinde roka fidesi yetiştirilmeye başlandığı bildirildi.


Aa muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye roka üretiminin yaklaşık yüzde 25'ini karşılayan Mihalgazi ilçesinde kısa sürede daha fazla ürün alabilmek amacıyla roka fidesi yetiştiriciliği başladı.

Fide serasında yetiştirilen roka çimleri ekiminden yaklaşık 25 gün sonra dikime hazır hale geliyor.

Fide serasında rokanın yanında maydanoz ve dere otu fidelerinin de yetiştirilmeye başlandığı öğrenildi. Sadece Antalya'ya 160 bin roka fidesinin gönderildiği bildirildi.

Mihalgazi Belediye Başkanı Mürteza Karabaş, Aa muhabirine, Türkiye roka üretiminin yüzde 33'ünün Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerinden sağlandığını belirtti.

Tarım İl Müdürlüğü verilerine göre, Mihalgazi ilçesinin ülkedeki roka ihtiyacının yüzde 25'ini karşıladığını ifade eden Karabaş, şöyle konuştu:

"Rokayı özellikle kış aylarında yetiştiriyoruz. Rokanın fazla maliyeti yok. Roka üretmeye toprağımız çok uygun. Serada yetişen rokanın albenisi ve cazibesi daha fazla. Bu da pazara çıkan malın satışını kolaylaştırıyor. Açık alandan yetiştirilen roka çok iyi olmuyor. Mihalgazi rokada artık marka oldu. Bütün rokaları İstanbul'a gönderiyoruz. Günde 8-10 bin kasa roka sevkıyatı yapıyoruz. Vatandaşlar rokamızdan çok memnun. Çiftçilerimiz talebi karşılamaya çalışıyor."

Karabaş, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde yağış olmasından dolayı açık alanda yetiştirilen rokaların bundan olumsuz etkilediğini anlatarak, "Biz rokayı serada yetiştirdiğimiz için yağmurlar bize yaradı. Daha önce bir dönüm roka serası 2-2 bin 500 liraya gidiyordu. Bu dönem fiyatlar 4-5 bin liraya kadar çıktı. Halde 'Mihalgazi rokası' dendiğinden alıcı sayısında artış yaşanıyor. Bu yıl roka yüzümüzü güldürdü" diye konuştu. (AA)

Ekleme Tarihi
17.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Mihalgazi'de Roka Fidesi Yetiştirilmeye Başlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız