Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Frigo-Pak’ın sermayesinin yüzde 62,51’ine karşılık gelen hisselerin satışı için muhtemel bir alıcı ile görüşmeler devam ederken, Ali Haydar Güçlü’nün şirketi satma nedeni bir hayli ilginç. Ali Haydar Güçlü, kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu Frigo-Pak’ı bankaların yeterli işletme sermayesi kredisi vermemesi üzerine sinirlenerek satışa çıkardı

. Gazlı ve gazsız içecekler, meyve suyu, konserve ve dondurulmuş gıda üreten şirketin faaliyetinin işletme sermayesi gerektirdiğine dikkat çeken Güçlü, 2007’de 15 milyon dolarlık kredi limitleri varken, şu andaki limitin 1 milyon dolar olduğunu söyledi. Faaliyet gösterdikleri 26 yıl boyunca bir kez bile temerrüde düşmediklerini ayrıca çek bile kesmediklerini ifade eden Güçlü, “Geçen yıla göre ciroyu yüzde 50’ye yakın arttırdık. İpoteğimiz de yok. Teminatımız var, sicilimiz tertemiz ama bankalara göre kredi verme sırası bize gelmiyor. Teminatın karşılığı kadar bile kredi bulamadık” dedi.

 

Debelenip duramayız

‘Küçük olsun benim olsun’ mantığına karşı olduğunu belirterek, yollarını geçen yıl ayırdıkları İngiliz Pride Foods ile de işletme sermayesi ihtiyacı nedeniyle ortaklık kurduklarını hatırlatan Güçlü, “Ben bu şirketin kurucusuyum. İşletme sermayesi için yine kredi bulamadık. Geçen seneye göre yüzde 50 ciro artınca bankalar değişik yaklaşır dedik. Ama yine olmadı. Bankara kredileri kısın basıkısı yapılınca, hemen sanayinin kredileri kısıldı. Tüketici kredileri tatlı para kazandırıyor. Biz de burda debelenip duracağımıza şirketi satarız dedik. Yaptığımız yatırımları heba etmek istemedik. 40 yaşında olsaydım uğraşırdım, 63 yaşındayım uğraşamam” dedi. Frigo Pak’ta Ali Haydar Güçlü, Frigo Pak’ta dolaylı olarak yüzde 36 paya sahip bulunuyor. Halka açıklık oranı yüzde 35 olan şirketin piyasa değeri 17.2 milyon dolar civarında bulunuyor.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetayV3&ArticleID=1072748&Date=17.12.2011&CategoryID=80

Ekleme Tarihi
17.12.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Bankalara sinirlendi şirketi satışa çıkardı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız