Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
hortum,fırtına Serik 

Serik'i Bu Kez Hortum Vurdu

Serik'te dün akşam etkili olan fırtına ve şiddetli yağmur sonrasında denizde oluşan hortum, seralara zarar verdi. Yaklaşık 1000 dönüm arazi içerisinde bulunan 100'e yakın sera kullanılmaz hale geldi.


Antalya'da 9 Ekim'de etkili olan şiddetli yağış ve sel nedeniyle Serik İlçesi'nde 46 ev kullanılmaz hale gelirken, 4 kişi yaşamını yitirdi, sel sularına kapılan 2 kişi ise kayboldu. Doğal afetin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Serik'te dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve fırtına bu kez tarım alanlarına zarar verdi. Saat 18.00 sıralarında Kumköy Mevkii'nde denizde oluşan hortum, karada yaklaşık 4 kilometre ilerleyerek yaklaşık 1000 dönümlük arazi içerisinde bulunan 100'e yakın domates, biber, salatalık, fasulye ekili cam ve plastik serayı kullanılmaz hale getirdi. Seralarında içerisindeki mahsul de zarar gördü. Hortum en büyük zararı Aşağıkocayatak Köyü, Eskiyörük Köyü ve Kayaburnu Köyü'ndeki seralara verdi. Serik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı.

Hortum nedeniyle Aşağıkocayatak Köyü'nde bulunan 2 dönümlük domates serasının zarar gördüğünü belirten Mehmet Çırak, Seraların camları kırıldı, çatıları uçtu. Tamamen kullanılmaz hale geldi. Mahsul tamamen zarar gördü. Her yıl doğal afetlere karşı sigorta yaptırıyorduk. Ancak yeni yasayla birlikte seralarımız 2-B (Orman vasfını yitirmiş arazi) alanında olduğu ve tapuları olmadığı için sigorta kapsamına alınmadı. Maddi kaybımız çok büyük, yardım bekliyoruz dedi.

Kayaburnu Köyü'nde bulunan 2.5 dönümlük kokteyl domates serasının yerle birli olduğunu kaydeden Mehmet Karsavurda ise yaklaşık 70 bin liralık maddi zararı olduğunu vurguladı. Bir seranın ortalama 50 ile 70 bin liraya mal olduğunu anlatan Karsavurda, hortumun bölgeye verdiği zararın ise yaklaşık 6 milyon lira olduğunu kaydetti.

 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Serik'i Bu Kez Hortum Vurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız