Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çiftçinin yeni gelir kaynağı nar 
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın meyvecilik sektörüne verdiği destekler ve talepte yaşanan artış Türk üreticilerini nara yöneltti.
 
 
 
 
Gaziantep'te sertifikalı meyve fidanı üretimine verilen destekler sonucunda çiftçiler yeni bir gelir kapısı olarak nara yönelirken, modern işleme tesislerinde nar katma değerli ürünlere dönüştürülerek ihracatı hedefleniyor.
 
Gaziantep'te Oğuzeli ve Nizip ilçeleri başta olmak üzere çevre illerde nar ekili alan her yıl artıyor. Ancak, nar üretimine karşılık bölgede yeterli tesis yok. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarım ürünlerini işleyen, paketleyen ve depolayan tesislere yüzde 50 hibe desteği verilmesiyle birlikte nar tesisi yatırımlarının artması, bunun üretime ve ihracata yansıması bekleniyor.
 
Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nde 2009 yılından beri faaliyet gösteren Eklim Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, günlük 100 ton yaş üzüm ve 100 ton nar işleme kapasitesiyle bölgenin en büyük kapasiteli meyve suyu üretim fabrikaları arasında bulunuyor.
Elkim Gıda Genel Müdürü Mehmet Kanar, tesiste yaş üzüm pekmezi, cevizli üzüm sucuğu ve yüzde 100 doğal nar ekşisi ürettiklerini söyledi.
 
Mehmet Kanar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın meyvecilik sektörüne verdiği desteklerden memnun olduklarını anlattı.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çiftçinin yeni gelir kaynağı nar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız