Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

FINDIK TARIMINDA ÇOCUK İŞÇİLİĞİN ÖNLENMESİ KONULU PROJE YARIYMASI DÜZENLENİYOR
- TÜRKİYE ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN ÖNLENMESİ KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPAN 3 ÜLKEDEN BİRİ
- DÜNYADA 16 YAŞ ALTINDA ÇALIŞTIRILAN ÇOCUKLARIN 318 MİLYON OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR
 
 
 
 
 
 
GİRESUN (İHA) - Giresun’da Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Konulu Proje Yarışması düzenleniyor. Proje için başvuru tarihi 1-30 Nisan 2012 olarak belirlendi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Giresun Ziraat Odası Başkanı özer Akbaşlı, Türkiye'nin çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda dünyada çalışma yapan ilk 3 ülkeden biri olduğunu söyledi.
 
16 yaşın altındaki çocukların çalıştırılmaması gerekirken bugün dünyada 318 milyon çocuğun çalıştırıldığının tahmin edildiğini kaydeden Akbaşlı "Dünyada çocuk işçiliğinin bir sıkıntı ve problem olduğu biliniyor.
 
Bu kapsamda oda olarak bir proje yarışması düzenledik. 1-30 Nisan 2012 tarihleri arasında başvuru yapılacak projelerden birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye bin lira ve jüri özel ödülü olarak da diz üstü bilgisayar hediye edilecek" dedi.
 
Uzak Doğu'da bugün milyonlarca çocuğun sadece seks kölesi olarak çalıştırıldığına dikkat çeken Akbaşlı “Medeniyetin başkenti olarak bilinen Orta Avrupa'da birçok çocuk tarım başta olmak üzere çeşitli alanlarda çalışıyor. Bu aslında dünyanın problemi. Bugün Türkiye'de yaklaşık 400-500 bin çocuğun çalıştığı düşünülüyor. Bunun 250-300 bine yakını tarımda çalışıyor.
 
Gezici tarım işçileri aileleriyle birlikte göç ediyor. Giresun'da fındık, Malatya'da kayısı, Nevşehir'de Patates topluyor. Tarım işçiliğinde çocuklar da aileleriyle geziyor. Giresun'a fındık tarımı için aileleri ile gelen çocukların çalıştırılmaması, rehabilite edilebilmesi, hangi alanlara yönlendirilebileceğinin tespit edilmesine yönelik projeler bekliyoruz. Bu çalışmanın Türkiye adına önemli bir çalışma olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Ekleme Tarihi
22.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: FındıkTarımında Çocuk İşçiliğin Önlenmesi Konulu Proje Yarışması..




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız