Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
sulama 

Korkuteli'ndeki 6 Bin 500 Çiftçiye Müjde

Korkuteli ilçesinde 55 bin dekarlık alanda tarım ile uğraşan Korkuteli Sulama Birliği üyesi 6 bin 500 çiftçinin yararlanacağı sulama projesinin, gelecek Mart ayından itibaren hayata geçirileceği bildirildi.


Korkuteli'nin ova bölgelerindeki 55 bin dekarlık alanda tarım ile uğraşan Korkuteli Sulama Birliği üyesi 6 bin 500 çiftçinin 17 yıldır beklediği sulama projesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden onay çıktı.

2011 yılı yatırım programına dahil edilen "Antalya-Korkuteli Sulaması Rehabilitasyonu Projesi" için gelecek Mart ayında ihaleye çıkılacak. DSİ kaynaklarıyla ve Korkuteli Sulama Birliğinin ihale bedeline koyacağı katkı ile yapılacak sulama sistemlerinde son teknolojinin uygulanacağı kapalı sulama projesinin tahmini keşif bedeli, 74 milyon 750 bin lira olacak.

-2 yılda tamamlanacak-

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, ihale dosyalarının hazırlanmaya başladığını söyledi. Korkutelili çiftçilerin 1994 yılından beri yeni bir sulama sistemi isteklerini anlatan Badak, kendisinin de 2 yıldır bu işin takipçisi olduğunu söyledi.

Antalya Kent Konseyi Ekonomi Grubu Başkanı olduğunu hatırlatan Sadık Badak, 1999 ve 2004 yıllarında, 2020 yılı Antalya Stratejik Planı Çalışması yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"15 sektör temsilcisini dinledik. Sonunda ortaya 2 rapor çıktı. Bunları 2005 yılında Antalya Valiliği'ne sunduk. O raporlar hazırlanırken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve DSİ'den uzman arkadaşlar, gittikleri Avrupa ülkelerinde tarla ve bahçelerin son derece modern sistemle sulandığını, ürünlerin daha kaliteli, su kaybının çok az olduğunu belirterek oralara ne kadar özendiklerini dile getirmişlerdi. Biz de iç geçirmiştik. Stratejik plan hazırlanırken, özlem duyan kişiyken, bugün hayata geçirilmesine katkıda bulunan milletvekili olma gururunu yaşıyorum."

-"Örnek olacak"-

Türkiye'de 35 tarım bölgesinde 25 yılını doldurmuş ve yenilenmeye ihtiyacı olan sulama sistemi olduğuna işaret eden AK Parti Milletvekili Sadık Badak, gelecek yıllarda o sistemlerin de rehabilite edileceğini belirterek, Korkuteli'nin ilk örnek olacağını söyledi.

Antalya'daki Aksu sahillerinde ve Manavgat civarında da sulama sisteminde rehabilitasyon gereken tarım alanları olduğunu hatırlatan Badak, "Toplam 12 milyar lirayı bulacak bu rehabilitasyon çalışmasının 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesini bekliyoruz" dedi.

-"Korkutelili çiftçi bilinçli"-

Badak, Korkutelili çiftçinin yeni sisteme hazırlıklı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Son derece bilinçliler. 2 yıldır bu işin içindeyim. İlçeye her gidişimizde bu taleplerini dile getirdiler. Damlama sulamanın hayata geçirileceği bu yöntemle, açık kanallardan su elde edilerek yapılan vahşi sulamadaki su kaybının önüne geçilecek. Toprak erozyonu önlenecek. Bilgisayar sistemi ile ürüne uygun ilaç ve gübre zamanında verilecek. Birim başına üretilen ürün miktarı, kalitesi ve niteliği artacak. Dünyanın pek çok ülkesinin ekonomik krizle mücadele ettiği şu günlerde bu yatırımı sağlayan Başbakanımıza ve Bakanlar Kurulu'na müteşekkirim."

Sadık Badak, Korkuteli'nde 4 göletin tamamlandığını, bu yıl ise Küçükköy beldesindeki göletin ihalelesin yapıldığını bildirdi. (AA)


Ekleme Tarihi
22.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Korkuteli'ndeki 6 Bin 500 Çiftçiye Müjde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız