Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Van'da depremzede yetiştiriciye yem desteği -Yem desteği ödemelerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğe göre, yem desteklemesi Van'da meydana gelen depremde hasar görmüş yerleşim yerlerinde bulunan yetiştiricilerin ''kayıtlı hayvanları'' için ödeme yapılacak.

ANKARA (A.A) - Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan ''Van'da Meydana Gelen Depremler Nedeniyle Zarar Gören Hayvan Yetiştiricilerine Yem Desteği Ödenmesi Hakkında Karar'' kapsamındaki yetiştiricilere yapılacak yem desteği ödemelerine ilişkin usul ve esasları düzenlendi.

     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ''Van'da Meydana Gelen Depremler Nedeniyle Zarar Gören Hayvan Yetiştiricilerine Yem Desteği Ödenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

     Buna göre, destekleme için gerekli kaynak, bütçede hayvancılığın desteklenmesi için ayrılan ödenekten karşılanacak ve Bakanlık tarafından gerekli paranın aktarılmasını müteakip T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığı ile ödenecek.

     Tebliğe göre, yem desteklemesi Van İlinde meydana gelen depremde hasar görmüş yerleşim yerlerinde bulunan yetiştiricilerin kayıtlı hayvanları için ödeme yapılacak. Yem Desteğinden Faydalanacak İşletmedeki Hayvan Tespit Formu, başvuru olarak kabul edilecek.

     İlçe müdürlüğü, Yem Desteğinden Faydalanacak İşletmedeki Hayvan Tespit Formunu dikkate alarak, İlçe Yem Destekleme İcmalini hazırlayacak ve onaylayarak İl Müdürlüğüne gönderecek. Merkez İlçeye ilişkin İlçe Destekleme İcmali, İl Müdürlüğünce hazırlanacak.

     Ödemeye Esas Yem Destekleme İcmali, İl Müdürlüğünce hazırlanacak, onaylanacak ve ödemeye esas olmak üzere Hayvancılık Genel Müdürlüğününe (HAYGEM) gönderilecek. İcmallere ve ödemeye ilişkin iş takvimi HAYGEM tarafından belirlenecek.

     Tebliğde yer alan desteklemeden faydalanacak yetiştiricilere yapılacak ödemeler, Ziraat Bankası aracılığı ile doğrudan yapılacak.

     Tebliğde yer almayan teknik konularda Bakanlık genelgeleri ve talimatları uygulanacak. Tebliğde yer almayan hususlarda taşrada oluşacak problemlerin çözümünde, 2011/2511 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı hükümleri çerçevesinde İl Müdürlüğü yetkili olacak.

     Destekleme ödemeleri ile ilgili hususlarda denetimi sağlayacak tedbirleri Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanlığı alacak.
    
     -Desteklemelerden kamu kurum ve kuruluşları yararlanamayacak-
    
     Söz konusu desteklemelerden kamu kurum ve kuruluşları yararlanamayacaklar. Bakanlık denetimini sağlayacak tedbirler kapsamında, gerektiğinde diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kooperatifler, ziraat odaları ve birliklerin hizmetlerinden yararlanılacak.

     Tebliğde belirtilen yetkili merciler, kendilerine ibraz edilen belgelerin kontrolünden ve kendi hazırladıkları belgelerden sorumlu olacak.

     Bu yükümlülüğü yerine getirmeyerek haksız yere ödemeye neden olanlar ile haksız yere ödemelerden yararlanmak üzere sahte veya içeriği itibarıyla gerçek dışı belge düzenleyen ve kullananlar hakkında gerekli cezai, hukuki ve idari işlemler yapılacak.

     Haksız yere yapılan destekleme ödemeleri, ödeme tarihinden itibaren 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun ilgili maddesinde belirtilen gecikme zammı oranları dikkate alınarak hesaplanan kanunî faizi ile birlikte geri alınacak. Haksız ödemenin yapılmasında ödemeyi sağlayan, belge veya belgeleri düzenleyen gerçek ve tüzel kişiler, geri alınacak tutarların tahsilinde müştereken sorumlu tutulacak.

     2011/2511 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla belirlenen destekleme ödemelerinden, idari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç, haksız yere yararlandığı tespit edilen üreticiler, beş yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacaklar.

     Tüm bilgi ve belgelerin doğruluğundan, bilgi ve belge sahibi ile onaylayan kişi ve kuruluşlar doğrudan sorumlu olacak.

     Destekleme ödemesi yapılan belgeler istendiğinde ibraz edilmek üzere ilgili birimlerin arşivlerinde beş yıl süre ile saklanacak.

     Hükümlerini, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının yürüttüğü Tebliğ, bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

 

Ekleme Tarihi
22.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Van'da depremzede yetiştiriciye yem desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız