Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Dünya Ayçiçeği Derneği Başkanlığına ilk kez bir Türk seçildi -Dernek Başkanlığına seçilen Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Kaya, Şubat ayında Arjantin'de yapılacak 18. Dünya Ayçiçeği Konferansında görevi devralacak -Kaya:''Bu yeni görevimde ülkemizi ve kentimizi en iyi layıkıyla temsil edeceğime inanıyorum'' 

 
EDİRNE (A.A) - Dünya Ayçiçeği Derneği Başkanlığına ilk kez bir Türk seçildi. Dernek Başkanlığına seçilen Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Kaya, 26 Şubat 2012 tarihinde Arjantin'de yapılacak 18. Dünya Ayçiçeği Konferansında görevi devralacak.

     Alınan bilgiye göre, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Kaya, Merkezi Fransa'nın Paris kentinde bulunan Dünya Ayçiçeği Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

     2008 yılında İspanya'nın Cordoba kentinde yapılan 17. Dünya Ayçiçeği Konferansı sonrasında yapılan seçimde en genç üye olarak Çin'li üyenin yerine Türkiye'den ilk kez yönetim kurulu üyeliğine seçilen Doç. Dr. Yalçın Kaya, bu yıl yapılan yönetim kurulu toplantısında yapılan seçimde oy birliği ile yönetim kurulu başkanlığına getirildi.

     Ayçiçeğinde dünyada yapılan tüm organizasyonları ve çalışmaları yürüten bu derneğin tarihindeki en genç başkan olarak seçilmeyi başaran Kaya, 26 Şubat 2012 tarihinde Arjantin'de yapılacak 18. Dünya Ayçiçeği Konferansı sırasında bayrağı devralacak ve 2012-2016 yılları arasında başkanlık yapacak.

     Aynı zamanda ülkesel yağlı tohumlar ve ayçiçeği araştırmaları koordinatörü olan Doç. Dr. Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada ayçiçeği araştırmaları ve politikaları belirlemede önemli rol oynayan bir kuruluşun başına geçecek olmanın haklı gururunu taşıdığını belirtti.

     19. Dünya Ayçiçeği Konferansı'nın 2016 yılında Edirne'de yapılacağını vurgulayan Kaya, ''Bu yeni görevimde ülkemizi ve kentimizi en iyi layıkıyla temsil edeceğime inanıyorum'' dedi.

     Uluslararası alanda da başarılı çalışmaları bulunan Kaya, aynı zamanda merkezi Sofya'da bulunan Karadeniz Biyoteknik Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dünya Tarım ve Gıda Örgütü (FAO) Ayçiçeği Araştırma koordinatörlüğü görevini yürütüyor.

    
     -Dernek yönetim kurulu üyeleri-

    
     Şubat ayında Doç. Dr. Yalçın Kaya'nın başkanlığını yapacak olan derneğin yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:
     Carlos Feoli (Arjantin), Dr. Andre Pouzet (Fransa), Dr. Nikolai Bochkaryov (Rusya), Dr. Maria Joıta Pacureanu (Romanya), Dr. Johan Potgıeter (Güney Afrika Cumhuriyeti), Alan Scott (Avustralya), Prof. Dr. Greld Seıler (ABD), Prof. Dr. Dragan Skorıc (Sırbistan), Prof. Dr. Gian Paola Vannozzı (İtalya), Dr. Felicity Vear (Fransa), Dr. Leonardo Velasco (İspanya), Prof. Dr. Ferenc Vıranyı (Macaristan).

Ekleme Tarihi
23.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Dünya Ayçiçeği Derneği Başkanlığına ilk kez bir Türk seçildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız