Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Pazaryerlerinde Fidan, Fide ve Tohum Satışını Yasaklaması

Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı'nın pazaryerlerinde fidan, fide ve tohum satışını yasaklamasıyla ilgili Giresun'da, çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.


İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce düzenlenen toplantıda, çiftçilere Tohumluk Sektöründe Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliğine göre fide, fidan, tarla bitkileri ve sebze tohumu satmak isteyenlere Tohumluk Bayi Belgesi alma zorunluluğu getirildiği, cadde, sokak, Pazaryeri ve açık alanlarda ve ya hareketli araçlarda fide, fidan ve tohum satışının yasaklandığı anlatıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Arif Kahya, yaptığı konuşmada, Bakanlıktan yetki almadan tohumluk yetiştiren, işleyen, satışa hazırlayan, dağıtan veya satan kişi veya kuruluşlara, 10 bin lira idari para ceza uygulanacağını belirterek, "Söz konusu yasağın tekrarı halinde para cezası iki kat olarak uygulanacaktır. Ayrıca bu tohumluklara da Bakanlık tarafından el konulacaktır. Mağduriyete sebep olunmaması için konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmalıdır" diye konuştu. (AA)

Ekleme Tarihi
23.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Pazaryerlerinde Fidan, Fide ve Tohum Satışını Yasaklanması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız