Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye-Bosna tohum sanayici ve üreticileri mutabakat zaptı imzaladı 

Türkiye ve Bosnalı tohum sanayici ve üreticileri, işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen mutabakat zaptı imzaladı

SARAYBOSNA (A.A) - Türkiye ve Bosna-Hersek'in tohum sanayici ve üreticileri arasında işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen mutabakat zaptı imzalandı.

     Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) üyesi 44 firmanın temsilcisinin 19 Kasımda başlayan Bosna-Hersek ziyaretinin son gününde basın toplantısı düzenlendi.

     TSÜAB Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun ile Bosna Hersek Federasyonu Tohum ve Fidan Üreticileri Birliği Başkanı Suljo Tahiroviç arasında, iki ülkenin tohum sanayici ve üreticileri arasında iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen mutabak zaptı imzalandı.

     TSÜAB Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, mutabakat zaptının imzalanmasının ardından yaptığı konuşmada, Türk tohumcuların ulaştığı teknolojik düzeyi ve diğer konulardaki tecrübelerini Bosnalı tohumcularla paylaşmak istediklerini belirtti.
 
     Aygun, Bosna-Hersek'in Türkiye'nin büyük önem verdiği bir ülke olduğunu ifade ederek, ''Tohum sektöründe, bu ülkedeki üreticilere elimizden gelen her türlü deteği vermeye hazırız'' dedi.

     Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Halis Bilden ise dost ve kardeş Bosna-Hersek halkı ve tarımsal potansiyellerini ziyaretleri kapsamında tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

     Ziyaret kapsamında Bosna-Hersek Federasyonu Tarım, Su İşleri ve Ormancılık Bakanı Yerko İvankoviç Liyanoviç ile de görüştüklerini anlatan Bilden, bu görüşmenin de iki ülkenin tarımsal alanındaki iş birliği açısından faydalı geçtiğini kaydetti.

     Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez ise Bosna-Hersek ile Türkiye arasında tohumculuk sektöründe başlatılan ilişkinin, özellikle imzalanan mutabakat zaptı ile ilerideki dönemlerde daha da yüksek boyutlara taşınacağını vurguladı.

     Bosna-Hersek Federasyonu Tohum ve Fidan Üreticileri Birliği Başkanı Suljo Tahiroviç de, Türkiye ile Bosna-Hersek arasında tarımsal alandaki ilişkilerin geliştirilmesi için büyük potansiyeller bulunduğuna dikkati çekerek, Türkiye'den gelen 44 firmanın temsilcileriyle yerli tohumcular arasındaki iş birliğinin kısa sürede gelişeceğini ümit ettiğini dile getirdi.


Ekleme Tarihi
24.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türkiye-Bosna tohum sanayici ve üreticileri mutabakat zaptı imzaladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız