Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Süt Desteklemeleri Ödeniyor


Mersin merkez Mezitli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, süt üreticilerine müjde vererek, süt desteklemelerinin Aralık ayı içerisinde üretici hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Mezitli Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, tarımsal destek ödemeleri kapsamında 2011 yılına ait Ekim, Kasım, Aralık aylarını kapsayan dördüncü 3 aylık süt destekleme ödemelerinin üreticilerin Ziraat Bankası hesaplarına bu ay aktarılacağı belirtildi.

Mezitli İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, destekleme kapsamında Mezitli’deki 63 çiftçiye 201 bin 740 TL ödeme yapılacağı bilgisini verdi. Süte verilen desteklerin üreticiler için önemi olduğunu ifade eden Kıcıroğlu, “Ülkemiz hayvancılığının lokomotifi olan sütün desteklenmesi çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü süte verilen destek hayvancılık işletmelerinin günlük masraflarını karşılamasında ve sürdürülebilirlik açısından büyük rol oynamaktadır” dedi.

Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerin İlçe Müdürlüğü’ne başvurabileceklerini dile getiren Kıcıroğlu, şu bilgileri verdi: “Üreticimizin üretmiş olduğu çiğ sütü, Bakanlıktan çalışma izni, üretim izni ve süt teşvik kod numarası almış, gıda siciline kayıtlı olan süt işleme tesislerine, fatura ve/veya müstahsil makbuzları karşılığında satan üreticilere; Ulusal Süt Kayıt Sistemi veri tabanına kaydettirmek şartıyla beher litre çiğ süt için destekleme ödemesi yapılmaktadır. Ayrıca, üreticilerin aldıkları müstahsil makbuzlarının yanında
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın TÜRKVET kaydından süt ineği olup olmadığı ve inekleriyle belirtilen kadar süt elde edip etmeyeceği de kontrol edildikten sonra destekleme ödemesi yapılmaktadır.”
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Süt Desteklemeleri Ödeniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız