Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Marketlerde kuşbaşı balık ete rakip olacak 

Marketlerde kuşbaşı balık ete rakip olacak

Türkiye'deki balık tüketiminin düşük olması firmaları harekete geçirdi. Marketlerde kuşbaşı balık eti satışına başlanacak.

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye, balık tüketiminde sınıfta kaldı. Avrupa’da kişi başına yıllık balık tüketimi 22 kilogram, dünya ortalaması ise 16 kilogramken Türkiye’de kişi başına balık tüketimi sadece 8 kg. Balık tüketimi konusunda Türkiye’nin kat etmesi gereken uzun bir yol olduğunun farkına varan şirketler de yatırım atağına geçti. Hedef, Türklerin ağız tadına ve yemek kültürüne uygun ürünler geliştirip tüketimi katlamak.

Kuşbaşı balık geliyor

Bu alanda yeni yatırımlara soyunduklarını belirten Superfresh Genel Müdürü Ergün Akkaya, “Türk tüketicisine balığı sevdirmek için yeniden ele aldık. Bir ilke imza atarak ton balığını Türk usulü soslarla zenginleştirip balık şiş ve balık biftek olarak ürettik. Nohutlu, kuru fasulyeli, sebzeli ve meksika fasulyeli çeşitler de ürettik. En büyük atılımımız ise önümüzdeki günlerde piyasaya sunacağımız kuşbaşı balık eti olacak. Kuşbaşı balık eti, tıpkı kırmızı ve beyaz et gibi marketlerde satılacak” dedi. 

Hedeflerinin ete rakip olmak olmadığını dile getiren Akkaya, şöyle devam etti: “Ton balığı Türkiye’de salataya, makarnaya konan, ana yemeğin yanında servis edilen bir ürün olarak tüketiliyor. Garnitür gibi bir ürün gelişimi sergiliyor. Aslında ton balığı da balık eti olarak tavuk ve et gibi bir et türü.”

Balık konusunda tüketicinin yeni fikirlere açık olduğuna dikkat çeken Akkaya, “Mart ayında çocuklar için pazara sunduğumuz Altın Balık ürünü ile pazar payı yüzde 11 arttı. Temmuz ayında bu ürünle ulaştığımız pazar payı yüzde 64’tü.”
Türk tüketicisinin ton balığını balık olarak algılamadığını belirten Akkaya ilginç bir tespitte bulunuyor: “Bir çocuğa ‘ton balığı resmini çiz’ desek çizemeyecektir, muhtemelen kutu çizecektir. Bu algıyı kıracak bir çalışma yapıyoruz.”

Omega-3 kaynağı

Protein deposu olan balık, A, D, K, B1, B2, B6 ve B12 açısından çok zengin. Ayrıca, iyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko bakımından da iyi bir kaynak.
 
Balık, içerdiği Omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri ile beyin gelişimine olumlu katkı sağlıyor. Özellikle Bebek beslenmesinde yedinci aydan itibaren ek gıda olarak balığın verilmesi, beyin gelişimini olumlu etkiliyor.

Balık’taki Omega-3 yağ asidi çok önemli. Çünkü Omega-3’ü vücut üretmiyor.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Marketlerde kuşbaşı balık ete rakip olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız