Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
reçel çilek 

Bingöl'de Kurulan Reçel Fabrikası Üretime Başladı

Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde (Osb) kurulan reçel fabrikası üretime başladı.


Probin Gıda Limited Şirketi tarafından Bingöl Osb'de 10 bin metrekare alan üzerinde geçen yıl yapımına başlanan reçel fabrikası tamamlanırken, Lizaz markasıyla reçel üretimine başladı.

Probin Gıda Limited Şirketi Müdürü Süheyl Tuğ Aa muhabirine yaptığı açıklamada, ilk etapta yüzde 20 kapasite ile üretime başladıklarını belirterek, 800 gram ve bin 800 gramlık ambalajlarla vişne, çilek ve kayısı üretimi yaptıklarını söyledi.

Gelecek ay böğürtlen ve gül reçeli üretimi yapacaklarını bildiren Tuğ, hedeflerinin ürettikleri lezzetli ürünle Bingöl'ün adını duyurmak olduğunu aktardı.

Üretimini yaptıkları reçelleri kısa süre içinde Bingöl'deki tüm market ve bakkallarda tüketiciye sunulacağını, ardından Türkiye'ye genelinde satışa konulacağını kaydeden Tuğ, şöyle dedi:

"Tam otomatik makinelerle üretime başlayan fabrikamızda şuanda 4 kişi istihdam ediliyor. Hedefimiz üretim kapasitesini yüzde 50'ye çıkarmak ve çalışan sayısını yükseltmektir. Şu anda reçel üretiminde kullandığımız ham maddeyi İstanbul'dan getiriyoruz. Yeni sezonda ise ham maddeyi Bingöl'deki çiftçilerden temin edeceğiz. Böylece tarım alanında faaliyet gösteren çiftçilerimizi de meyvecilik yapmaya teşvik etmiş olacağız. Amacımız Bingöl ve Türkiye ekonomisine katkı sunmaktır. Kurduğumuz bu fabrika ile meyve üreticilerine destek olacağız." (AA)

- BİNGÖL

Ekleme Tarihi
29.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bingöl'de Kurulan Reçel Fabrikası Üretime Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız