Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TMO, Vanlı Sanayicinin Talebini Kabul Etti

VAN (İHA) - Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, talepleri üzerine Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremden dolayı Van genelindeki un ve yem fabrikalarına banka teminatı karşılığı 180 güne kadar vade ve vade farkı uygulamaksızın arpa, buğday ve çavdar satışını uygun gördüğünü söyledi.


Yazılı bir açıklama yapan Sinan Hakan, Van'daki un ve yem fabrikalarının yeni uygulama çerçevesinde 2010 yılı fiili tüketim miktarının üç aylık kısmını karşılayacak miktarda hububat alımına başvurabileceklerini söyledi. Söz konusu satışla ilgili sözleşmelerin TMO Erzurum Şube Müdürlüğü'nce yapılacağını ifade eden Hakan, "Buğday, arpa ve çavdar talepleri ofis stoklarının elverdiği ölçüde Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kayseri şube müdürlüklerinden karşılanabilecek. Daha önce yazılı olarak yaptığımız başvuruyu, Ankara temasları çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker'e de iletmiş ve konuyu görüşmüştük.
 
TMO Genel Müdürlüğü 26 Aralık 2011 tarihinde aldığı kararla taleplerimizi kabul edip, yürürlüğe koymuştur. Bölgemizdeki un ve yem sektörüne önemli bir katkı mahiyetinde olan bu uygulamayı hayata geçirdiği için Bakanımız Mehdi Eker'e ve TMO yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Ekleme Tarihi
29.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: TMO, Vanlı Sanayicinin Talebini Kabul Etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız