Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
kelle peyniri 

Bandırma ''kelle peyniri''ne sahip çıkacak -BTO Yönetim Kurulu Başkanı Kocaman: ''2012 hedeflerimizden biri; başta Bandırma'nın markalaşmış kelle peyniri olmak üzere kendimize özgü, orijinal, küçük çaplı butik üretimlerimizin, başka bölgelerde isimlerinin kullanılmasının önüne geçmek için 'coğrafi işaret'i korumak olacaktır'' 

 
 
BANDIRMA (A.A) - Bandırma Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, ''2012 hedeflerimizden biri; başta Bandırma'nın markalaşmış kelle peyniri olmak üzere kendimize özgü, orijinal, küçük çaplı butik üretimlerimizin, başka bölgelerde isimlerinin kullanılmasının önüne geçmek için 'coğrafi işaret'i korumak olacaktır'' dedi.
 
     Kocaman, Bandırma Ticaret Odası Meclisi'nin yıl sonu yemeğinde yaptığı konuşmada, Bandırma'da ciddi anlamda enerji yatırımlarına 2010'da başlandığını, bu yatırımların bundan sonra da süreceğini belirtti.
 
     Oda olarak, 2012'de bu yatırımlara yön vermek istediklerini ifade eden Kocaman, yeni yıla yönelik diğer hedeflerini ise şöyle sıraladı:
 
     ''Odamızın, yüzde 55 ile en büyük ortağı konumunda bulunduğu Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) tümüyle satılan bin 500 dönümlük birinci etabının ardından, rezerv olarak elimizde bulunan bin 500 dönümlük ikinci alanı hizmete almayı sağlayacağız. Bakanlık, bir ilin sınırları içindeki OSB'lerin doluluk oranı, yüzde 70'in altında bulunduğu takdirde, yeni OSB'lere izin vermiyor. Balıkesir ilinin doluluk oranı da yüzde 70'in altında bulunuyor. Oysa Bandırma OSB tamamen dolu.
 
Bu handikabı gidererek, bin 500 dönümlük rezerv OSB'yi devreye almak için Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan başta olmak üzere girişimlerimiz sürüyor. 2012 hedeflerimizden biri; başta Bandırma'nın markalaşmış 'kelle peyniri' olmak üzere kendimize özgü, orijinal, küçük çaplı butik üretimlerimizin, başka bölgelerde isimlerinin kullanılmasının önüne geçmek için 'coğrafi işaret'i korumak olacaktır.''
 
     Kocaman, Bandırma'ya bağlı Edincik beldesi için Avrupa Birliği (AB) Kalkınma Projesi fonlarından yararlanarak bir proje geliştireceklerine de değinerek, ''Bu proje kapsamında, Edincik'te tarım, bağcılık ve ipek böcekçiliğini, eskiden olduğu gibi geliştirmek, bu beldemizin tarihi evlerini restore ettirerek Edincik'i, Safranbolu, Cumalıkızık gibi kültür turizmi merkezi yapmak istiyoruz'' dedi.

     Toplantıya, BTO Meclis Başkanı Muharrem İyianlar da katıldı.


Ekleme Tarihi
30.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bandırma ''kelle peyniri''ne sahip çıkacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız