Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Spil Dağı’nda 30’dan fazla endemik bitki türü yetişiyor 

Spil Dağı’nda 30’dan fazla endemik bitki türü yetişiyor
 
 
 
MANİSA -CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Spil Dağı’nda 30’un üzerinde endemik bitki türü yetiştiğini söyledi. Bunların sadece ve sadece orada, o özellikte yetişebilen tıbbi bitkiler olduğunu vurguladı.
 
Milletvekili Özel, CHP İl Başkanı Turgay Koç ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran’ı ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin hem alan hem de nitelik olarak, özellikle de sanayiye elverişli ve tıbbi değeri olan bitkilerin tarımının yapılabileceği bir ülke olduğunu söyledi.
 
Özgür Özel, “Bu topraklar ve bu imkanlar başka ülkelerin elinde olsa değil tarım arazilerini sanayileşmeye açmak, korunması için özel kanunlar ve çok özel yaptırımlar uygularlardı. Örneğin Akhisar Ovası, mentol değeri en yüksek tıbbi nanenin üretilebildiği bir yerdir. Spil Dağı’nda 30’un üzerinde endemik, yani sadece ve sadece orada, o özellikte yetişebilen tıbbi bitki vardır. Zaten Mesir macununun, bu dağın eteklerinde yetişen 41 çeşit şifalı otla yapılmasının efsane değil, bir gerçek oluşu da buradan kaynaklanmaktadır.” dedi.
 
Bu yüzden Manisa Ziraat Mühendisleri Odası’nın, diğer yerlerdeki odalara göre yükünün biraz daha ağır olduğunu dile getiren Özel, her zaman yanlarında ve desteğe hazır olduklarını ifade etti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
01.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Spil Dağı’nda 30’dan fazla endemik bitki türü yetişiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız