Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Yahyalı'nın elmasını markalaştırdı

KAYSERİ - Yahyalı'da 40 yıl önce tarıma başlayan Sarıoğlu Ailesi, bugün 'Yahyalı Elma Dünyası' markasıyla yetiştirdiği ürünleri Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde 'İster kasa ile ister kilo ile' sloganıyla tüketicinin beğenisine sunuyor.
 
'İbrahim Çavuş' olarak tanınan dede İbrahim Sarıoğlu'na atfen 'Çavuşoğlu' adıyla firmalaşan aile, OSB'de kurduğu fabrikada ürün işlemenin yanı sıra 2500 ton kapasiteli soğuk hava deposu ve 500 ton kapasiteli derin dondurucu üniteleri, şoklama ve paketleme tesisleri ile hizmet veriyor. Elma ile birlikte armut, şeker pancarı, sıra fasulye, biber, domates, barbunya, mısır, ayçekirdeği, nektarin, Bursa şeftalisi, kayısı, Napolyon kiraz gibi ürünler de sunan Çavuşoğlu, şimdi de et ve süt ürünleri üretimini hedefliyor.

40 yıllık tecrübeyle Yahyalı'da 700 dönümlük bir alanda üretim gerçekleştirdiklerini kaydeden Çavuşağa İhtiyaç Maddeleri ve Tarım. İşlt. San. Tic. Limited Şirketi Genel Koordinatörü Merve Sarıoğlu, "Yahyalı Elma Dünyası olarak tanınan firmamızın temeli, İbrahim Çavuş olarak tanınan aile büyüğümüz İbrahim Sarıoğlu tarafından tarımcılık faaliyetiyle başlamış. Öncelikle aile ihtiyaçlarına yönelik olan bu hareket, o günden bugüne doğallığını ve sağlıklı olma geleneğini bozmadan taşınmış. Şu anda 3. kuşak olarak yönetimin başındayım. Dedemizin her zaman söylediği gibi, 'Müşteri, ben ne yiyorsam aynısını tüketmelidir' felsefesinden yola çıkan firmamız, 40 yılı aşkın tecrübesiyle hormon ve insan sağlığına zararlı ilaçları kullanmadan gerçek tadında ve aromasında ürünler üretmeye devam ediyor" diye konuştu. Yetiştirdikleri ürünlerden bahseden Sarıoğlu, "Başta elma olmak üzere armut ve şeker pancarı üretiyoruz Bunların yanı sıra fasulye, biber, domates, barbunya, mısır, ayçekirdeği, nektarin, Bursa şeftalisi, kayısı, Napolyon kiraz da bulunuyor. Bir yılda bin 500 ton elma üretim kapasitesine sahibiz" diye konuştu. Sarıoğlu, "Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 22 bin metrekare alanda faliyet gösteriyoruz. Ürün işleme tesisimizin yanı sıra 2500 ton kapasiteli soğuk hava depomuz ve 500 ton kapasiteli derin dondurucu ünitelerimiz, şoklama ve paketleme tesislerimiz de bulunuyor. Ayrıca +5/-20 C aralığında soğuk hava depolarında ürünlerini muhafaza etmek isteyenler içinde odalarımızı kiralama imkanı da sunuyoruz" bilgisini verdi.

'Ben ne yiyorsam müşterilerim de aynı tadı yemeli' anlayışından yola çıktıklarını hatırlatan Merve Sarıoğlu, "Öncelikle müşterilerimizin beklentilerini göz önünde tutuyoruz. Ürünlerimizi hem gerçek tadında hem de en sağlıklı ve doğal şekliyle tüketiciye sunuyoruz. Kendi tarla ve bahçelerimizden elde ettiğimiz ürünlerimizi ilk günkü tazeliğinde işleyerek depoluyoruz. Bu şekilde depoladığımız ürünleri tedarikçi ve müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Arap Kızı ile rağbet görüyor

Tecrübe ve bilgi birikimlerini geliştirerek sektörde en doğru adres olarak kalmak istediklerinin altını çizen Merve Sarıoğlu, "Yahyalı bahçelerinden 'iyi tarım sertifikalı' elma elde ediyoruz. Elma ağaçlarımız bodur ve yarı bodur olarak ikiye ayrılıyor. Türk damak tadından 8 elma çeşidini seçtik. Sadece Yahyalı bölgesine özgü 'Arapkızı' elma çeşimiz, en çok talep görenler arasında" dedi. KOSB'de perakende satış mağzaıları da bulunduğunu ifade eden Sarıoğlu, "Bu mağazamızda kilo ile de elma satıyoruz. Buradaki satış noktamızı açtığımızda, birçok kişi 'burada kilo kilo elma mı satılır' diyerek bizi eleştirdi. Ama satış rakamlarımızın ve müşterilerimizin yoğun ilgisi, bizi bu sözlere karşı rahatlattı. Hem kilo ile hem de kasa ile satış yaptık" diye konuştu. Sarıoğlu, "Kimi elma türlerinin bazı hastalıklara sağladığı faydaları var. Bu faydaların ortaya çıkması ile gün içerisinde şehrin hemen her bölgesinden farklı elma türleri sipariş alıyoruz. Hatta bazı müşterimizin satış mağzamıza kadar çıkıp geldikleri oluyor" dedi.

Et ve süt ürünleri de üretecek

2012 hedeflerinden bahseden Merve Sarıoğlu,"Zirai ürünlerimizin yanı sıra koyunculuktan elde edeceğimiz et ve süt ürünlerini de hem reyonlarımızda hem de tedarikçilerimiz vasıtasıyla tüketime sunmayı hedefliyoruz" dedi. Sarıoğlu, "Yahyalı Elma Dünyası olarak ürün kalitemizi sürekli artırmak, piyasa şartlarını sürekli takip etmek, çalışma koşullarını sürekli iyileştirmek, çevreye saygılı olmak, enerji ve hammadde tüketimini en az seviyede tutmak, ürün gerçekleştirme ve teslimat sürelerini kısaltmak, en önemlisi sektörümüzdeki gelişmeleri ve yeni teknolojileri takip ederek yatırımlar yapmak istiyoruz. Ayrıca haftada iki sefer personel eğitimi de veriyoruz" şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yahyalı'nın elmasını markalaştırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız