Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Türkiye'nin ilk Enerji Tarımı Araştırma Merkezi açıldı
 
 

Ülke genelinde yenilenebilir tarımsal kaynaklardan biyoyakıt elde edilmesi için temel ve uygulamalı araştırmalar yürütecek olan Enerji Tarımı Araştırma Merkezi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından açıldı

HABER – Mustafa YURTTAV
KAMERAMAN – Ekrem ALACAPUNAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü bünyesinde ülke genelinde yenilenebilir tarımsal kaynaklardan biyoyakıt elde edilmesi için temel ve uygulamalı araştırmalar yürütecek olan Enerji Tarımı Araştırma Merkezi açıldı.

Türkiye'de kamuda ilk ve tek olan merkezin açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Hüseyin Aksoy, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilgili kurum müdürleri ve bakanlık çalışanları katıldı.

Açılış öncesinde Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yeni çeşitleri inceleyen Bakan Eker, Türk tarımında yaşanan gelişmeleri anlattı. Samsun'da yapılan tarımsal destek ve yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Eker, Türkiye'de uygulanan tarım politikaları ile ülke tarımının çok önemli yerlere geldiğini ifade etti.
 
Eker, Karadeniz Tarımsal Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Enerji Tarımı Araştırma Merkezi'nde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Eker ve beraberindekiler Enerji Tarımı Araştırma Merkezi’nin kurdelesini keserek merkezi gezdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türkiye'nin ilk Enerji Tarımı Araştırma Merkezi açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız