Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

- KAYISI'DA KÜKÜRT VE İHRACAT SORUNU
- TOPLANTI İLE YAPILACAKLAR ELE ALINDI
- TSO MECLİS BAŞKANI SAMİ PAYZA:
- "İHRACATTA KÜKÜRTTE ESNEK OLUNMALI"
 
 


MALATYA (İHA) - Kayısı üretiminde uygulanan kükürt miktarı ve ihracatta yaşanan problemlerle bir toplantıda ele alındı. Yurt dışına ihraç edilen Kuru Kayısı'nın kabul edilebilir kükürt miktarı ve kayısı ihracatçılarının yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen, kuru kayısıda kükürt miktarı ve ihracatta yaşanan problemlerle ilgili toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Sami Payza, Ticaret Borsası (TB) Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç.Dr.Bayram Murat Asma, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, ilgili dernek temsilcileri,
ihracatçılar ile ilgili personeller katıldı.
 
Kayısının kükürt oranın iç piyasada ve İhracatta sıkıntıya neden olması dolayısıyla söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza, "Avrupa ülkeleri 2000 ppm'e kadar kükürtlenmiş kayısıyı tercih ediyor. Bu nedenle iç piyasada da satılan kayısının 2000 ppm olması istenmektedir. Kayısı ticareti yapan firmalarımız 2100 - 2200 ppm olarak tespit edilen ürünlere cezai uygulamalarla karşı karşıya kalıyorlar. İsteğimiz, bu konuda biraz esnek davranılması hususunun Gıda Tarım ve Hayvancılık
Bakanlığımıza iletilmesidir" dedi
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül de, "Malatya'mızın en büyük geçim kaynağı olan Kayısı ile ilgili ve özellikle kükürtlemede tespit edilen sorunlar, müdürlüğümüz tarafından oluşturulacak bir ekip tarafından bakanlığımıza iletilecektir" ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra toplantıya katılan tüm kurumlar, kayısıyla ilgili konularda yaşayan sıkıntılar hakkında sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgi alış verişinde bulundu. 

Ekleme Tarihi
04.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kayısı'da Kükürt Ve İhracat Sorunu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız