Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Şeker fabrikaları özelleştirmesine Danıştay’tan vize

Şeker özelleştirmesinde Danıştay’tan vize çıktı.


Şeker-İş Sendikası, özelleştirilen B ve C portföyünde yer alan 10 şeker fabrikasının ihale şartnamesinde üretimin devamlılığının garanti altına alınmadığı gerekçesiyle Danıştay 13’üncü Dairesi’ne yürütmenin durdurulması için dava açmıştı. Bundan iki yıl önce benzer bir davada Şeker-İş Sendikası’nı haklı gören Danıştay 13’ncü Dairesi, bu sefer sendikanın itirazlarını gerçekçi bulmayarak, özelleştirme ihalesinde yürütmenin durdurulması talebini ret etti. Şeker-İş Sendikası, Danıştay 13’ncü Daire’nin ret kararına Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu’na götürerek itiraz edecek.

Geçtiğimiz kasım ayında yapılan özelleştirme ihalesinde Türkşeker’e ait portföy B grubunda yer alan Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan şeker fabrikalarına 266 milyon dolara Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu, C portföyünde yer alan Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarına da 656 milyon dolara Ak-Can Şeker en yüksek teklifi vermişti.

Şeker-İş Sendikası, yapılan bu özelleştirme ihalesini, söz konusu şeker fabrikalarında üretimin devamlılığının garanti altına alınmadığı gerekçesiyle Danıştay 13’üncü Dairesi’ne yürütmenin durdurulması için dava açmıştı. 2009 yılında ihalesi yapılan C portföyü için açtığı davada sendikayı haklı bulan Danıştay 13’ncü Dairesi, bu sefer sendikanın gerekçelerini haklı bulmadı.

Danıştay 13’ncü Dairesi, 2009 yılında ihalesi yapılan C portföyü şeker fabrikaları için hazırlanan ihale şartnamesinde tüm fabrikalarda üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için yeterli önlemlerin alınmadığını belirterek, ihalede yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

Özelleştirme İdaresi, mahkemenin kararından dolayı Türkşeker’e ait 25 şeker fabrikasının portföyler halinde özelleştirilmesini askıya almıştı. Özelleştirme İdaresi, geçtiğimiz eylül ayında ihale şartnamesinde bir değişiklik yapmadan şeker fabrikalarını tekrar satışa çıkarmıştı. 2009 yılında fabrikalar için istenen 5 yıl üretim şartı en son yapılan ihalede de aynen korunmuştu. Danıştay 13’ncü Dairesi, 2009 yılında 5 yıl üretim şartını fabrikalarda üretimin devamlılığı için yeterli görmezken, son kararında yeterli görmesi dikkat çekti.

Şeker-İş Sendikası, Danıştay 13’ncü Dairesi’nin kararına Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu’nda itiraz edecek. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Şeker fabrikaları özelleştirmesine Danıştay’tan vize




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız