Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
SU İÇEN ÇOCUK 

Bodrum'un Güvercinlik köyüne atık su arıtma tesisi kurulacak

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde atık su arıtma tesisi yapılacak. Bodrum Kaymakamlığı, 13 bin metrekare alanda inşa edilecek tesisin ihalesine 20 Ocak 2012 tarihinde çıkacak ve inşaat 120 günde tamamlanacak. Tesisten, günlük 10 bin kişinin su ihtiyacının karşılanacağı belirtildi.


Muğla Valisi Fatih Şahin, konuyla ilgili açıklamasında, “Bütün iş ve işlemler bitti. İhale aşamasına gelene kadar birçok prosedürler geçti. Bir kısım kamu görevlilerinin ihmalleri oldu. Onlarla ilgili gerekli soruşturmayı yaparak disiplin cezalarını verdik. Bugün bizim için mutlu bir gün. Paramız var. Olması gereken çok büyük bir ihtiyaç, çevre açısından çok önemli, yapılması gereken bir konu başlığı. Bu yıl çok büyük bir aksilik olmadığı müddetçe yaz sezonuna yetiştireceğiz.” dedi.

Sistemin ileri arıtma, fiziki, kimyevi ve biyolojik ünitelerden oluştuğunu aktaran Vali Şahin, "İki kademeli yapılacak. Özellikle kış aylarında nüfus yarıya düştüğünde bir, yaz aylarında arttığında iki ünite çalışmaya alınacak. Arıtılmış su, Su Kirliliği ve Kalitesi Kontrol Yönetmeliği'ne göre uygun olacak. Çıkan çamur, tarım alanlarına kuru ve sulu şartlara göre dağıtılacak.” şeklinde konuştu.

Güvercinlik'te şu anda bulunan biyolojik arıtma tesisinden taşan atık suların, ormanı ve denizi kirlettiği iddia ediliyor. Köyde 2006 yılında yaptırılan tesisten taşan atık sular, ormanın içinden geçerek Güvercinlik Koyu'na ulaşıyor. Vatandaşlar, atık sular kötü kokular yaydığı ve denizi kirlettiği iddiasıyla duruma tepki gösteriyor.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bodrum'un Güvercinlik köyüne atık su arıtma tesisi kurulacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız