Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Muğla Valisi Fatih Şahin 

Muğla’da süt üretimine standart getiriliyor

Muğla’da daha hijyenik ve standart süt üretimi yapılacak. Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce önümüzdeki günlerde, süt üreten firmalarla biraraya gelinerek oluşturulan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı uygulamaya koyulacak. Beş aylık geçiş sürecinin ardından haziranda başlayacak uygulamayla hem üreticilerin hem de müşterilerin korunması hedefleniyor. Muğla’da 150 bin büyükbaş hayvandan 300 bin ton süt ve yaklaşık 240 bin lira gelir elde ediliyor.


Muğla Valisi Fatih Şahin, düzenlediği basın toplantısında tarım ve hayvancılık konusunda önemli iller arasında yer aldıklarını söyledi. Tarım potansiyelini daha ileriye götürmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Ulusal ve uluslararası markaları ilimizde göremiyoruz. Bu anlamda zeytinyağı, meyve suyu, süt ürünleri ve bal konu başlıklarıyla Türkiye’de önde gelen 36 yatırımcıya mektup yazdım. Yeni yıllarını kutlayarak, söylediğim başlıklarla ilgili olarak Muğla’ya davet ettim. Yatırımcıya yüzde 100 yardımcı olmak için burada olduğumuzu aktardım. Bundan sonraki süreçte de yatırımcılarla temaslarımız devam edecek. Ayrıca yerlerine giderek ziyaret edeceğiz.” dedi. Valilik olarak sütle ilgili çalışmalar yaptıklarını da aktaran Şahin, “Bundan sonra sütlerimiz, daha hijyenik ve belli standartta olacak. Amacımız, hem tüketiciyi hem de üreticiyi korumaktır. Bu şartlarda üreticimiz, sütün her litresinden daha fazla para kazanabilecek. Önümüzdeki günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz sektör temsilcileriyle biraraya gelecek ve valiliğimiz karar alacak.” ifadelerini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ise Muğla’da bugüne kadar firmalar tarafından taşıma usulüyle süt toplandığını belirterek şunları söyledi: “İlimiz, diğer illere nazaran dağınık coğrafyasından ötürü biraz sıkıntılıydı ve disipline edilmesi gerekiyordu. Hem üreticimizin daha fazla gelir elde etmesi hem de tüketiciye daha sağlıklı süt temin etmek bakımından sektörün önde gelenleriyle görüşme yaptık. İl genelinde önce mevcut süt toplama merkezlerinin haritasını çıkaracağız. İhtiyaç duyduğumuz yerlerde temini için firmalarla görüşeceğiz.”(CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Muğla’da süt üretimine standart getiriliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız