Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ekmek küçülüyor, israf azalıyor

Ekmekteki kepek miktarı artarken, tuz oranı ve gramaj düşecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı böylece obezite sayısının ve israfın azalmasını amaçlıyor


Toplumda giderek yaygınlaşan obezitenin yanı sıra yüksek tansiyonu da önlemeyi planlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, israfın önüne geçmek için de ekmeğin gramajını düşürüyor.

Fırıncı odaları ekmeğe standart getiren uygulamayı olumlu buldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, vatandaşın sağlıklı gıda tüketmesi için yeni bir adım daha atıyor.

Obezite ile mücadele kapsamında ekmekte kullanılan tuz miktarı azaltılıyor.

2012 yılında üretilecek normal ekmeklerde kepek miktarı artırılırken, ekmeğin gramajı da 300 gramdan 250 grama düşürülüyor. Başbakanlık'a gönderilen yönetmelik taslağı, yeni yılda ekmeğin hangi fırından alındığının bilinmesini zorunlu hale getiriyor.

Yönetmelik, AB'ye uyumlu, gıda işiyle uğraşan her alandaki mükellefe sorumluluk getiriyor. Bakanlık, gıda işletmelerindeki hijyen çıtasının yükseltilmesi için teşkilatlanmasını yeniden gözden geçiriyor. Gıda şirketlerinin il, ilçe ve merkez teşkilatlarından izlenebilmesi için gerekli altyapı kuruluyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, halen 600 bin kişi Türkiye'de açlık sınırında yaşarken, günlük 5 milyon ekmek çöpe atılıyor. Yönetmelikle ekmek israfı büyük ölçüde azalacak.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Ekmek küçülüyor, israf azalıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız