Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
FİSKOBİRLİK Başkanı Bayraktar: Hükümetin desteği yoksa aday olmam 

FİSKOBİRLİK Başkanı Bayraktar: Hükümetin desteği yoksa aday olmam
 
GİRESUN -Fındık Tarım Satış Kooperatifi (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Sayın Başbakan beni arasın, 'aday değilsin desin' aday olmam. Hükümetin desteği yoksa aday olmam." dedi.

Bayraktar, FİKSOBİRLİK Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, birliğin genel kurulu ile hakkında basında çıkan iddialara cevap verdi. 14 Ocak tarihinde yapılacak genel kurulda yönetim kurulu ile yeniden aday olacaklarını açıklayan Bayraktar, kendilerini başarılı bulduklarını savundu. Bayraktar, seçimdeki şansını da yüzde 100 gördüğünü ifade ederek, delegelerin desteğine güvendiğini dile getirdi. Bayraktar, "Delegelerimiz de bizleri ve ekibimizi tanıyor. Seçimlerde sıkıntı olmayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Basında, AK Parti ve hükümetin kendilerine yönelik eleştirilerinin olduğu ya da verilen desteğin çekildiği yönünde haberlerin yer aldığını söyleyen Bayraktar, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. "Biz mükemmel insanlar değiliz. Muhtemelen benim de ve yönetimimizin de eksiği bulunur" diyen Lütfi Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsan Hakları Komisyonu Başkanı, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin açıklamalarına baktığımızda bizi destekleyici yönde. Sürekli yazılıp çiziliyor. 'Lütfi başkanı şu vekil istemiyor, bu vekil istemiyor' diye. Birlik gibi bir kurumla ilgili, sonuç itibariyle karar verecek olan merci eğer siyasetle, iktidarla iyi geçinecekse Başbakan'dır bu. Bunun örneğini gördük. 2005 yılında siyaset buraya müdahale etmek istedi. Başbakan kongreye bütün bakanlarını, grup başkanvekillerini yığdı. Bu ekiple tekrar göreve devam etmek için karar aldık. Başarılı olduğumuzu söylüyoruz. Önümüzdeki bilançolar bunu gösteriyor. Her şeyi mükemel yaptığımızı söylemiyoruz. Başarılı bir yönetimiz. Bugün dünden iyiyse bir başarı var demektir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine aday olmamasını söylemesi durumunda aday olmayacağını da aktaran Bayraktar, şöyle konuştu: "Sayın Başbakan beni arasın, 'aday değilsin desin, aday olma' desin, bitti benim için. Bu ülkenin Başbakanı'nın FİSKOBİRLİK yönetimine desteği yoksa aday olmam. Hükümetin desteği yoksa aday olmam.
 
Herkes yazıp, çiziyor. 'FiSKOBİRLİK'e destek yok' diye. Her ay hükümetten 2 bin 500 ton fındık alıyorum kararnameyle. Tık diye kesebilir. Bu fındıktan da aylık 3 milyon lira para kazanıyorum. Bir yerde icraat var. Bakanlar Kurulu kararıyla fındık alıyorum. Bir siyasi iktidar yıkmak istediği, devirmek istediği, yerine başka birinin aday olmasını istediği bir yönetimi destekler mi? Ayrıca bazı yayın kuruluşlarında yer aldığı gibi Başbakan'ın adayıyım gibi bir ifade kullanmadım. Ama hep şunu söyledim: Aday olduğumda Sayın Başbakan'la görüştüm. İsterseniz bırakabileceğimi, FİSKOBİRLİK'in menfaatleri için bırakabileceğimi söyledim. Ama beni geri çevirdi.
 
Şahidim de o zamandaki genel başkan yardımcısı Şaban Dişli'dir. Biz kendimizi bir yerlere yamamak gibi bir şeyin derdinde değiliz. Bizim bu kurumda kalmak için maddi bir kazancımız da yok. Bizim koltuk gibi bir derdimiz yok. Bir çaba içindeyiz. Bir yere yürüyoruz. Bilançolar, geldiğimiz nokta önümüzde. Siyasilerin taraf değilim yönündeki mesajı bana olan mesaj değildi."

FİSKOBİRLİK'te çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Bayraktar, birliğin bugün borcunun 60 milyon lira olduğunu açıkladı. Bayraktar, "Biz geldiğimizde 170 milyon lira borcumuz vardı. Şu anda 60 milyon lira borcumuz var. Karşılığında da 50 bin ton fındığımız var. Bundan ayda asgari 3 milyon lira para kazanıyoruz." ifadesini kullandı.

Fındık Tarım Satış Kooperatifi (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, kendilerinin gayrimenkullerin satışından da eleştirildiğini ifade ederek, bu duruma da tepki gösterdi. 110 milyon liralık gayrimenkul satışı yaptıklarını, bu meblağların da borçların aşağıya çekilmesinde kullanıldığını ifade eden Bayraktar, "Birlik yönetimi her şeyi sattı diye söylendi. Bazı gayrimenkullerimizi sattık.
 
Bunların toplam bedeli 110 milyon liradır. Ancak buna rağmen biz üretici, bankalar ve cari giderler olmak üzere toplam 218 milyon liralık ödeme yaptık. 175 milyon lira olan borcumuzu 65 milyona düşürdük. Bunu ödeyecek depomuzda fındık var. Bu konuda iyi niyetliyiz ama herkes sonuca bakıyor. Yeterli olmayabilir, ama başarılı olduğumu düşünüyorum." diye sözlerini tamamladı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
06.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Hükümetin desteği yoksa aday olmam




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 06.01.2012
DESTEKLEDİ DE NE YAPTIN?

Borçları ödeyeceğim diye aday oldu. borçlu olduğu üyelerden köşe bucak kaçıyor, 2006 yılında fındık verdik hala ödeyecek, yok arazi satınca ödeyecez yok otel satacaz yok market satacaz, işi gücü yalan dolan. sen 2006 yılından beri borcunu ödememişsin hangi yüzle aday oluyorsun onu anlamıyorum, beceriksiz olduğun belli oldu daha fazla koltuk işgal etme. aslında esas hesap sormamız gereken zamanında fındığımızı alıpta satıp parasını ilgisiz işlere harcayan kan emici sülüklere ama ne yaparsın böyle beş para etmeyen insanlarıda biz seçiyoruz bu yerlere.