Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Manavgat, mango meyvesi yetiştiriciliğinde Akdedeniz 

Manavgat, mango meyvesi yetiştiriciliğinde Akdedeniz'de pilot bölge olacak

 
ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesinin, tropikal Mango meyvesi yetiştiriciliğinde Akdeniz Bölgesi'nde pilot bölge olacağı belirtildi.
 
Manavgat Kaymakamlığı, uzun süredir mango meyvesi üzerinde yurtdışı ve yurtiçinde yaptığı alan araştırmalarını tamamladı. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, yaptığı açıklamada, mango meyvesinin Manavgat'ta yetiştirilmesine yönelik Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü(BATEM) ile birlikte çalışma yaptıklarını söyledi.
 
Bulgurlu, Mango yetiştiriciliğine yönelik ilk etapta Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), Manavgat Ziraat Odası(MZO), Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği(MASİAD), Manavgat Girişimci İşadamları Derneği(MAGİAD), BAKA, BATEM ve Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortak belirlediği alanda mango meyvesi fidanı yetiştirme çiftliği kurarak başlayacaklarını kaydetti. Manavgat'ın iklim, coğrafi, hava ve toprak yapısının mango yetiştiriciliğine çok elverişli olduğunu anlatan Bulgurlu, ilçede mangodan sonra yetişmesine özel önem verdikleri meyvenin ise zeytin olduğunu ifade etti. Bulgurlu, şunları söyledi: "Yaptığımız çalışma ile mango meyvesi yetiştiriciliğinde Manavgat'ı Akdeniz Bölgesi'nde model olmasını sağlayacağız. İlk etapta yetiştiriciliğe fidan çiftliği kurarak başlayacağız. Uzun süreli yaptığımız araştırmaya göre Manavgat'ın iklim, toprak, hava ve coğrafi yapısı mango yetiştiriciliğine çok elverişli."
 
İzmir Menemen'de yaptığı görev süresinde Ege Bölgesi'nde 1,5 insanla görüşerek bölgede yetişen bitkilerden tohum bankası oluşturdukları bilgisini veren Bulgurlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aracılığı Manavgat'ta yetişen meyve, bitki, ve endemik bitki türlerinin tohumlarının hepsini kayıt ve koruma altına alacaklarını söyledi. Bir soru üzerine Manavgat'ın iklim yapısı ve havasının kültür mantarı yetiştiriciliğine uygun olmadığını belirten Bulgurlu, kültür mantarının iklim yapısı nedeni ile yetişme alanının Antalya'nın Korkuteli ilçesi olduğunu kaydetti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Manavgat, mango yetiştiriciliğinde Akdedeniz'de pilot bölge olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız