Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Beyaz altına  

Beyaz altına ''GDO içermez'' etiketi -Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Kaya: -''Pamuk balyalarından başlamak üzere, pamuktan mamul tüm tekstil ve konfeksiyon ürünlerine 'GDO İçermez' ibaresinin etiket olarak yazılması projesini uygulayacağız'' 

ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞTB) Başkanı Mehmet Kaya, bölgede yetiştirilen pamuğa ''Genetiği Değiştirilmiş Organizma'' (GDO) içermez etiketi konulacağını bildirdi.

     Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GAP'ın merkezi konumundaki Şanlıurfa'da tarım ve hayvancılığın en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu belirtti.

     Türkiye'nin pamuk üretiminin yaklaşık üçte birinin Şanlıurfa'dan karşılandığını aktaran Kaya, bölgede üretilen pamuğun GDO'suz olduğunu vurgulamak istediklerini, bu amaçla bundan sonra ürüne ''GDO İçermez'' etiketi konulacağını kaydetti.

     Bunun özellikle Avrupalı tüketicilerin tercihlerini olumlu yönde etkileyeceğine ve faydalı olacağına inandıklarını vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

     ''Pamuk balyalarından başlamak üzere, pamuktan mamul tüm tekstil ve konfeksiyon ürünlerine 'GDO içermez' ibaresinin etiket olarak yazılması projesini uygulayacağız. Bir milyon GDO içermez etiketi bastırdık, ihtiyaca göre ücretsiz dağıtacağız. Şuanda 300 bin adetin dağıtımını yapıyoruz. Etiketler, pamuk üretim bölgelerinde yer alan çırçır fabrikalarına dağıtılacak. Bu etiketin kullanılmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz.''

    
     -''Dünya'daki üretimin yarısı GDO'lu''-

    
     Mehmet Kaya, Türkiye'nin dünyada genetik değişikliğe uğratılmamış tohumdan pamuk üreten en önemli ülkelerden biri olduğunu vurguladı.

     Pamuk üreticilerin, dünyadaki rakipleriyle dezavantajını ortadan kaldırmak için maliyetleri düşürücü tedbirlerin yanı sıra markalaşmaya da büyük önem vermesi gerektiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

     ''Dünyada pamuk üretiminin yarısı GDO'lu tohumla yapılıyor. Türkiye'de ise yasal sınırlama dolayısıyla pamuk üreticileri, GDO'lu üretim yapamıyor. Ülkemizdeki pamuk üretiminin büyük bir kısmının karşılandığı Şanlıurfa'da bu işten ciddi bir kazanç elde edileceğine inanıyorum.''

    

Ekleme Tarihi
07.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Beyaz altına ''GDO içermez'' etiketi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız