Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Koçer: Türkiye'de her yıl 3 milyon metreküp kavak üretiliyor ama yetmiyor

Orman Genel Müdürlüğü Hâsılat ve Ekonomi Araştırmaları Başmühendisi Dr. Sacit Koçer, Türkiye'de her yıl 3 milyon metreküp kavak üretilmesine rağmen endüstrinin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalındığını söyledi. Dr. Koçer, orman alanlarında endüstriyel ağaçlandırmaya gidilerek endüstriye yeterli hammadde sağlanması ile dışarıdan kâğıt gibi işlenmiş ürünler alımının önene geçilebileceğini dile getirdi.
 
 
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından her hafta gerçekleştirilen 'Fikir Bahçesi' toplantılarında bu hafta 'Endüstriyel Ağaçlandırmalar ve İşletmeciliği ile Kavak Ağaçlandırma Tekniği' konuları ele alındı. Toplantının açılışında konuşan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde 7 bin 465 hektar sahil çamı ve 77 hektar kavak sahasının olduğunu dile getirdi. Enstitünün kendilerine bu bağlamda yapacakları önerilere açık olduklarını vurgulayan Coşkun, birlikte çalışarak daha iyiye gitmek istediklerini ifade etti.

Kavak ve Hızlı Gelişen Orman Ağaçları Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Faruk Şakir Özay, uygulama yapanların faaliyetlerini bilimsel temele oturtmak, karlılığı arttırmak için faaliyetlerini sürdürdüklerini, ARGE çalışmalarını ve enstitüyü tanıtmak istediklerini belirtti.

Orman Genel Müdürlüğü Hâsılat ve Ekonomi Araştırmaları Başmühendisi Dr. Sacit Koçer ise endüstriyel ağaçlandırmanın önemini anlattı.

Her yıl ülkemizde 3 milyon metreküp kavak üretilmesine rağmen endüstrinin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalındığını ifade etti. Orman alanlarında endüstriyel ağaçlandırmaya gidilerek endüstriye yeterli hammadde sağlanması ile dışarıdan kâğıt vb gibi işlenmiş ürünler alımının önene geçilebileceğini aktaran Koçer, bu şekilde üretimde oluşan katma değerin yurt içinde kalacağını dile getirdi.
 
Endüstriyel ağaçlandırmanın hektar başına yılda 10 metreküp artım yapan ağaç türleri ile yapıldığını, bu faaliyeti yürütürken belirlenen amaç doğrultusunda arazi seçimi yapılması ve sıklık bakımından budamaya kadar her safhanın zamanında yapılmasının gerektiğini sözlerine ekledi.

Dr. Selda Akgül de kavak ağaçlandırma tekniği ile ilgili, toprağın hazırlanmasından, dikim aralığının belirlenmesine, dikime, fidan seçiminden budamaya ve ekilen arazide ilk yıllarda yapılabilecek ara tarım çalışmalarının önemine değindi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
08.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Koçer: Türkiye'de her yıl 3 milyon metreküp kavak üretiliyor, yetmiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız