Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Nükleer Santrale Protesto
 
Gülnar'a bağlı Büyükeceli Beldesinde Nükleer santrali protesto etmek için Mersin ve çevre ilçelerinden gelen yaklaşık 25 kişilik protestocu grubu, Büyükeceli beldesinde toplandı.
 
 

Gülnar'a bağlı Büyükeceli Beldesinde Nükleer santrali protesto etmek için Mersin ve çevre ilçelerinden gelen yaklaşık 25 kişilik protestocu grubu, Büyükeceli beldesinde toplandı. Kalabalık, belediye binası yanında bulunan kahvehanede köylülerle bir araya gelerek, Nükleer santrali protesto ettiler.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Sebahat Arslan, buradaki açıklamasında, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi ile ilgili olarak Rus Firması yetkililerinin Büyükeceli de olduklarını duyduklarını ve halkla birlikte protesto etmeye karar verdiklerini belirtti.

Arslan, şunları kaydetti: "Bunları görmezden gelen hükümetin, halkın nükleer enerji karşısında gösterdiği tepkilere de kulak tıkayarak, Akkuyu-da nükleer santral kurma inadını sürdürmesi endişe vericidir. Akkuyu Nükleer Santralinin bölgemizin tarımına ve turizmine darbe vurmak için yapılmak istendiği açıktır. Santralin yaşam alanlarımızı tahrip etmesine ve kirletmesine izin vermeyecek ve yapımını engelleye çalışacağız."

Nükleer karşıtı eylemciler daha sonra Rus Firma Yetkililerinin kaldıkları Mesa Akdeniz Evleri önünde Nükleer Santral istemiyoruz pankartı açarak eylemlerine son verdiler. (AA) 

Ekleme Tarihi
08.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Nükleer Santrale Protesto




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız