Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kayısıda kükürt sorununun çözümü için çalışma başlatıldı
 
MALATYA - Malatya Kayısı İşletmeleri Derneği (MAKİD) Başkanı Rahmi Semiz, kuru kayısı için konulmuş standartlardaki yanlışlıklar nedeniyle iç pazardaki sorunlarla ilgili birçok kurumla ortak hareket ettiklerini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sorunların çözümü için çalışma başlattığını söyledi.

Semiz, yaptığı açıklamada, Malatya'nın üretim gücü, Kayısı Vakfı, Kayısı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Meyvecilik Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, bilim adamları, tüccarlar ve Kayısı Akreditasyon Merkezi ile kayısıda ihracat hedefinin 1 milyar dolar olarak belirlendiğini belirtti. Bunun için sorunların da çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Semiz, bu hedefe hızla gidebilmek için bütün aktörleri bir çatı altında toplayacak Ulusal Kayısı Konseyi'nin de bir an önce kurulması gerektiğini ifade etti.

Dünyaca ünlü Malatya kayısısının hak ettiği yeri alması ve 350 milyon dolarlık yıllık ihracat gelirinin 1 milyar dolara ulaşabilmesi için Ulusal Kayısı Konseyi'nin kurulmasına ihtiyaç olduğunu söyleyen Semiz, “Çünkü, kayısı için herkes bir şey söylüyor ama herkesin konuştuğu bir yerde kalıyor. Bundan da en büyük zararı kayısı üreticilerimiz ve Malatyamız görüyor. Ülkemizde kayısı sektöründe görev alan üretici, tüccar, ihracatçı, tarım teşkilatı, üniversiteler, araştırma kuruluşları ve ilgili kurumların temsil edileceği konseyin kurulmasında yardımı olacak herkesin desteğini bekliyorum." diye konuştu.
 
Kuru kayısı için konulmuş olan standartlardaki yanlışlıklar nedeni ile iç pazarda yaşanan sorunları Malatya ortak görüşü oluşturarak çözdüklerini anlatan Semiz, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde sürdürülen çalışmalar sonuç verdi. Bakanlık, kükürt konusunda standartları değiştirmek için çalışma başlattı. Bu yolda bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Malatya Valisi Ulvi Saran, AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza, Prof. Dr. Mehmet Özkan, Doç. Dr. Murat Asma, İl Müdürü Hamit Aygül’e teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
10.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kayısıda kükürt sorununun çözümü için çalışma başlatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız