Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

SALATALIK ÜRETİCİSİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR - İLK ÇIKTIĞINDA KİLOSU 70 KURUŞTAN ALICI BULAN SALATALIK 2 LİRA 70 KURUŞA YÜKSELDİ



MERSİN (İHA) - Mersin'in Silifke ilçesinde ilk çıktığında kilosu 70 kuruştan alıcı bulan salatalık 2 lira 70 kuruşa yükseldi. Fiyatların yükselmesi ise üreticilerin yüzünü güldürüyor.
 
Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde salatalık üretiminin fazla olmadığını, ancak fiyatların yüksek olmasının üreticisini sevindirdiğini söyledi. Gün, bu yıl ilçe genelinde 200 dönüm araziden bin 500 ton salatalık üretiminin yapılacağını ve salatalık üretiminin serada Işıklı köyü ile Akdere ve Yeşilovacık beldesinde yaygın olduğunu, açıkta ise kırsal kesimdeki köylerde üretildiğini belirtti.
 
İlçe genelinde serada domates üretiminin yaygın olduğunu belirten Gün, az miktarda da olsa üretimi yapılan salatalığın üretici için gelir kaynadığı olduğunu söyledi. Salatalığın yüzde 90'ınından fazlasının su olduğuna, bu nedenle salatalık yenmesinin su içmekten farksız olduğuna dikkati çeken Gün, yoğun şekilde yağ, protein gibi gıdalarla birlikte yendiğinde vücuttaki yağ birikimini azalttığını, bu nedenle de diyet yapanlara bol miktarda salatalık tüketmeyi önerdiklerini vurguladı. 

Ekleme Tarihi
10.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Salatalık Üreticisinin Yüzünü Güldürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız