Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Eylül 2025 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Eker: Yeni bir gıda güvenliği sistemi geliyor



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Dünyada ekonomik manada küçülme yaşanırken Türkiye'nin yüzde 9'larda bir büyüme kaydetmesi çok önemli." dedi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanıBakanı Mehdi Eker, Bursa Karacabey’de Nestle'nin Kahvaltılık Gevrek Fabrikası’nın açılışını yaptı. Tesisin açılışında konuşan Bakan Mehdi Eker, Nestle fabrikasının Karacabey'de açılmasının büyük önem arz ettiğini söyleyerek sözlerine başladı. Bakan Mehdi Eker, yeni gıda güvenliği sisteminin önemine dikkat çekti. Gıda ile ilgili 90 yönetmeliğin bir arada devreye gireceği bilgisini veren Bakan Eker, Türkiye'de yeni bir gıda güvenliği sisteminin uygulamaya konulacağını açıkladı.
 
Türkiye'de yatırım imkanlarının iyileşmesinin yabancı sermayeyi de Türkiye'ye çektiğini anlatan Bakan Mehdi Eker, "Dünyada ekonomik manada küçülme yaşanırken Türkiye'nin yüzde 9'larda bir büyüme kaydetmesi çok önemli." dedi. Bakanlık olarak tarıma dayalı sanayinin gelişmesini desteklediklerini anlatan Bakan Eker, Bursa'da da yüzde 50 hibe vererek yaptırdıkları tarıma dayalı tesisin sayısının 65'e çıktığını söyledi. Hükümet olarak çiftçilere büyük destekler verdiklerini anlatan Eker, çiftçilerin güçlerini birleştirmek sureti ile kurulan tarımsal kalkınma kooperatiflerine çoğunluğu hibe olmak üzere büyük destek verdiklerini dile getirdi. Nestle fabrikasının Karacabey ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunan Bakan Eker, yatırımlara her zaman destek vereceklerini sözlerine ekledi.

TARIM VE GIDA ÇOK ÖNEM KAZANDI

insan hayatına bazı ihtiyaçların zaman zaman değişiklik gösterdiğinin altını çizen Bakan Eker, ancak insanlığın her zaman tarım ve gıdaya ihtiyaç duyduğunun altını çizdi. Tarım ve gıdanın bin sene önce de bin sene sonra da olacağını belirten Eker, sözlerine şöyle devam etti: "Başlangıç olarak insanlar gıdalarını kendileri için üretir tarımsal faaliyetleri kendileri için yaparlardı. Fakat insanlar şehirleşme ile toplumsal olarak yaşamaya başlayınca sadece kendileri için değil başkaları için de üretmeye başladılar ve gıda sanayii vücut buldu. Bu gün dünya nüfusunun büyük kısmının şehirlerde yaşaması ile gıda ve gıda sanayi çok önem kazandı. Çünkü insanlara yiyecekleri gıdaları hazırlamak sureti ile çeşitli üretim teknikleri yapıldı."

"TARIMSAL OLARAK TÜRKİYE BU GÜN DÜNYADA 7. GÜÇ"

Türkiye'nin Ar-Ge stratejik değeri yüksek bir ülke olduğunu kaydeden Bakan Mehdi Eker, "Türkiye sahip olduğu coğrafya ve tarım potansiyeli ve endemik bitki türü sayısı ile bu bakımdan önemli bir ülke. Dünyadaki 4 bin endemik bitki türü Türkiye'de var. Biz de çıkardığımız kanunlar ve destekleme politikaları ile bu stratejiye uygun bir tarım politikası sürdürüyoruz. Bugün Türkiye dünyada tarımsal olarak 11. sıradan 7'ci sıraya yükseldi. 23 milyar dolarlık hasılasını 64 milyar dolara çıkardı." dedi. Konuşmaların ardından Bakan Mehdi Eker ile Vali Şahabettin Harput, Bursa Milletvekili Önder Matlı ve diğer katılımcılar birlikte kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi. Açılışın ardından Bakan Eker ve beraberindekiler fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Ekleme Tarihi
11.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Eker: Yeni bir gıda güvenliği sistemi geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız