Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ŞEKERİN GELECEĞİ SEMPOZYUMLA MASAYA YATIRILIYOR 

ŞEKERİN GELECEĞİ SEMPOZYUMLA MASAYA YATIRILIYOR
ŞEKER -İŞ SENDİKASI, GENİŞ KAPSAMLI BİR SEMPOZYUMLA ŞEKERİN NABZINI TUTACAK

ANKARA (İHA) - Şeker-İş Sendikası, şeker sektörünün nabzını sektörün önemli isimlerinin bir araya geleceği "Şekerin Geleceği-Sektörde Yıldız Ülke Olabiliriz" konulu sempozyumla tutacak.


Danıştay 13. Dairesi'nin şeker fabrikalarının B ve C portföylerinin özelleştirilmesine ilişkin sendikanın yürütmenin durdurulması itirazına ret kararının ardından Şeker-İş Sendikası, özelleştirme konusunda kamuoyunu bilgilendirmek üzere bir takım girişimler başlattı. İlk etapta iktidar ve muhalefet parti temsilcilerini ziyaret eden sendika, 12 Ocak Perşembe günü düzenleyeceği sempozyumla şeker pancarının ve şeker fabrikalarının pancar çiftçisi, işçi ve devlet eliyle yürütülmesi konusuna vurgu yaparak
kamuoyunu bilgilendirecek. 12-13 Ocak 2012 tarihleri arasında Ankara Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirilecek olan sempozyumda Türkiye'de şeker ekonomisi, şekerin geleceği ve tarım, şekerde özelleştirme ve hukuksal süreç ile son günlerde kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan GDO'lar, NBŞ'ler ve sağlığımız konuları uzmanlarca masaya yatırılacak.

Sempozyuma Şeker-İş şube başkanları, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, PANKOBİRLİK yetkilileri, sulama ve çiftçi birlikleri temsilcileri, üniversiteler ve ziraat odaları gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin yanı sıra siyaset ve tıp dünyasından önemli isimleri katılacak. Sempozyumun sonunda ise hazırlanan sonuç bildirgesi kamuoyuna duyurulacak.

Ekleme Tarihi
11.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Şekerin Geleceği Sempozyumla Masaya Yatırılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız